Bitcoin Dev ‘Cup and Handle’ Modeli Oluşturdu! Ne Geliyor?

Bitcoin Dev ‘Cup and Handle’ Modeli Oluşturdu! Ne Geliyor?
Bitcoin Dev 'Cup and Handle' Modeli Oluşturdu! Ne Geliyor?

Lider kripto para Bitcoin, 30 bin doları almak için mücadelesine devam ediyor. Analistlere göre Bitcoin, bir ‘cup and handle’ modeli oluşturdu. Ayrıca, bir on-chan metrik, BTC’nin boğa koşusuna başlamaya hazır olduğunu gösteriyor. Peki, bunlar lider kripto için ne anlama geliyor?

Bitcoin devasa bir ‘Cup and Handle’ modeli oluşturdu

Bitcoin, 2019’dan bu yana ilk kez haftalık mumlarda dokuz ay uzunluğunda bir ‘cuo-and-handle’ formasyonu geliştiriyor. ‘Kupa’, kriptoda gördüğümüz en uzun kupalardan biri. Ancak yapı büyük ölçüde orada. Haziran ayında keskin bir düşüşle başlayan sol tarafı oluşturuyoruz. Ardından Kasım ayında kıvrımlı bir U şekli vermek için daha düşük bir dip var. Sağ tarafta Mart ayında keskin bir sıçrama var. Ayrıca, son birkaç haftanın gerçekten bir ‘kulp’ oluşturup oluşturmadığını kimse tahmin edemiyor.

Bir kupa ve kulp, teknik analizdeki en boğa formasyonlarından biridir. Çünkü ayıların cephanesinin bittiğini gösterir. Ayılar Haziran ayında güçlüydü ve fiyatı önemli ölçüde aşağı çekti. Ancak daha sonra fiyat düşüşlerinden daha fazla yatay seyir izledik. Böylece, Kasım ile Ocak arasındaki iki aylık uzun yatay seyirle doruğa ulaştık.

Ayılar artık fiyatı aşağı çekemediği için boğalar başarılı bir şekilde denediler ve 15.000 dolardan 30.000 dolara ikiye katladılar. Ayılar daha sonra son bir kez daha denedi ve kulp’u oluşturdu. Bunun gerçekten bir ‘kulp’ olduğu ortaya çıkarsa, bu, ayıların hiçbir şeyi kalmadığının son bir teyidi olur. Bu noktada boğalar açık bir yoldan hücum eder. Bu durumda BTC belki 50.000 dolara kadar gider. Ancak doğal olarak bu gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine bağlı.

Bitcoin

Bir metrik BTC’de yaklaşan bir boğa piyasasına işaret ediyor!

Son zamanlarda, belirli bir Blockchain göstergesi değişti. Bu, belirli bir minimum zaman dilimi için tutulan Bitcoin birimlerinin satışının kâra dönüşeceğini gösterdi. Bugün Glassnode verileri, uzun vadeli tutucunun harcadığı çıktı karlılık oranının (LTH-SOPR) yedi günlük ortalamasının geçen Mayıs ayından bu yana ilk kez bir değerini aştığını gösterdi.

Glassnode Academy’ye göre SOPR, on-chain taşınan Bitcoin birimlerine bakarak kripto parayı satmanın ne kadar kârlı olacağını ölçüyor. Bu metriğin değeri birin üzerine çıktığında, yukarıda bahsi geçen birimlerin satışının kâr getireceği, değer birden az olduğunda ise böyle bir işlemin zarar yaratacağı anlamına geliyor. Glassnode Academy’ye göre, bu gösterge kârlılığı ölçmenin yanı sıra piyasa gözlemcilerine duyarlılık hakkında da fikir veriyor.

Analistler metriği nasıl yorumluyor?

Omkar Godbole, kaleme aldığı bir makalede, LTH-SOPR değerinin Kasım 2015, Mayıs 2019 ve Mayıs 2020’de birden küçük bir değerden birden büyük bir değere geçtiğinde, BTC’nin birkaç yıl süren boğa koşularından önce gerçekleştiğini belirtiyor. Analistler, LTH-SOPR ve bunun sonuçları hakkındaki sorulara karışık yanıtlar verdiler.

Bitcoin

Kripto para hedge fonu yöneticisi BitBull Capital’in CEO’su Joe DiPasquale, “Duyarlılığı ölçmenin başka bir yolu. SOPR 1’in üzerinde olduğunda, o dönemde hareket eden coinlerin kârlı olduğu anlamına gelir. 1’in altındaki bir SOPR, zararda olan insanların satmaya zorlandığı anlamına gelir. 1 ve üzerine dönüş, uzun vadeli holder’ların nihayet yeşile dönmeye başladığı anlamına gelir. Bu yüzden, bu kuruluşların satış baskısını azaltmaya ve hatta daha fazla satın almaya başladığı bir duygu değişimine de işaret edebilir. Ancak göstergenin bir ralli öngördüğünü söyleyemeyiz. Genellikle duyarlılıktaki bir değişimle aynı zamana denk gelen bir veri noktasını ortaya koyuyor,” açıklamasını yapıyor.

Digital Capital Management’ın genel müdürü Tim Enneking, Godbole’un değerlendirmesine “doğru” diyor. Ancak “BTC’yi ve genel olarak kripto piyasasını yukarı çeken şeyin LTH-SOPR olmadığını söylüyor. Aynı şekilde, aşağı yönde, LTH-SOPR’un, nedenin kendisinden ziyade bir nedenin göstergesi olduğunu belirtiyor. Buradan hareketle Enneking, “LTH-SOPR’nin artmasına ve BTC ve kripto fiyatlarının yükselmesine neden olan dört faktör var. Bunlar: Zirve faiz oranları, BTC’nin halving’i, FTX’in ‘zorunlu’ teslimiyeti ve Kasım ortasında kripto dibi ve bunların hepsinden daha önemlisi, hisse senetleri ve BTC korelasyonundaki bozulma” diyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bitcoin Dev ‘Cup and Handle’ Modeli Oluşturdu! Ne Geliyor?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/dnmlU87
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı