‘Gelecek Hafta Çok Önemli’ Bitcoin Analistleri Uyardı!

‘Gelecek Hafta Çok Önemli’ Bitcoin Analistleri Uyardı!
'Gelecek Hafta Çok Önemli' Bitcoin Analistleri Uyardı!

Piyasalar haftanın ana makro olayından kaynaklanan bir “şoktan” kaçmayı başardı. Bu ortamda Bitcoin 29.000 dolar civarında sağlam duruyor.

PCE “şok edecek bir şey” sunmuyor

TradingView’den alınan veriler, BTC’nin Bitstamp’ta 29.000 dolar civarında dalgalandığını gösteriyor. Kriptokoin.comdan takip ettiğiniz üzere, haftanın makro olayı olan ABD Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Endeksi verileri, piyasaların halihazırda fiyatlandırdığı rakamlara genel olarak uygun geldi. Bu yüzden Bitcoin için bir performans katalizörü sağlayamadı. Finans yorumcusu Tedtalksmacro, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Trend bizim dostumuz, ancak şimdilik çekirdek yapışkan. Aralık ayından bu yana %4,6’da seyrediyor. Son rakamlar, genel olarak piyasayı şok edecek bir şey olmadığını gösterdi.

ABD hisse senetleri açılışta çok az hareket gördü. Bitcoin için Binance emir defteri verileri, spot fiyata doğru hareket eden mütevazı teklif likiditesi gösterdi. Doğal olarak bu da potansiyel oynaklığı sıkıştırdı.

Dikkatler giderek önümüzdeki haftanın makro olaylarına odaklanıyor. Bunların başında ise Federal Reserve faiz oranı kararı geliyor. Finansal yorum kaynağı The Kobeissi Letter konuya ilşkin bir değerlendirme yapıyor. Bu bağlamda analiste göre, zaten güçlü olan faiz artırımı ihtimali PCE verisiyle ivme kazandı. Twitter analizinin bir bölümünde, şu noktalara dikkat çekiyor:

İlginç bir şekilde, Haziran ayında 25 baz puanlık bir faiz artırımı olasılığı %28’e yükseliyor. Ancak, bu yıl en az 2 faiz indirimi bekleniyor. Fed hala bu yıl herhangi bir faiz indirimini desteklediğini söylemedi. Önümüzdeki hafta çok büyük olacak.

CME Group’un FedWatch Tool’a göre, %0,25’lik bir faiz artırımı, bir önceki güne göre %5’lik bir artışla, yazının yazıldığı sırada %90’lık bir olasılıkta.

Bitcoin
Fed hedef faiz olasılıkları grafiği / Kaynak: CME Grup

Bitcoin fiyatı kısa vadeli aralığı güçlendiriyor

Bu arada, Bitcoin fiyat hareketinde çok az kesinlik var. Bu nedenle, traderlar uzun vadeli eğilime odaklandı. Analist Jelle, büyük düşüşlerin önleneceğinden zaten emin. Bu nedenle analist, BTC için 29.000 dolar işaretinin hemen altına kadar olası bir “yavaş kanama” ile yeni işlem aralığını işaret etti.

Bu arada, popüler trader ve analist Rekt Capital, geçen yılki düşüş eğiliminin sona erdiğini teyit etmek için tarihsel yükseliş eğilimlerinin potansiyel bir tekrarını göz önünde bulundurarak daha da yakınlaştırıyor. Analist, buradan hareketle şunları söylüyor:

Bitcoin (BTC) düşüş trendini çoktan kırdı. Şimdi her şey yeni yükseliş trendini sürdürmekle ilgili. Asıl soru, bir yeniden teste ihtiyaç olup olmadığı. Ancak tarih, orta ve uzun vadeli görünümün yükseliş yönünde olduğunu gösteriyor.

Bitcoin
Bitcoin (BTC) fiyatı açıklamalı grafik / Kaynak Rekt Capital/Twitter

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için ‘Gelecek Hafta Çok Önemli’ Bitcoin Analistleri Uyardı!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/25pCI3j
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı