Şimdi Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? 4 Çarpıcı Tahmin!

Şimdi Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? 4 Çarpıcı Tahmin!
Şimdi Altın Fiyatları Nereye Gidiyor 4 Çarpıcı Tahmin!

Altın fiyatları Pazartesi günü yatay seyrediyor. ABD’nin borç limiti tartışmalarında hafta sonu yapılan geçici anlaşma sarı metalin fiyatını etkilemiş gibi duruyor. Peki altın tahminlerinde neler var? Bir bakalım.

Altın fiyatı gelişmelerle bağlantılı

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Spot altın, ons başına 1.946,84 dolar seviyesinde. Buna göre altın fiyatı durgun seyrediyor. Cuma günü gördüğü iki ayın en düşük seviyelerine yakın seviyede. Diğer taraftan ABD vadeli altın kontratları %0,1 artışla 1.946,40 dolar seviyesinde. Altının güvenli liman olarak cazibesine zarar veren faktör ABD Başkanı Joe Biden oldu. Buna göre Pazar günü, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy ile bir görüşme yaptı. 31,4 trilyon dolarlık borç limitini 1 Ocak 2025’e kadar askıya almak için bir bütçe anlaşması yaptığını açıkladı.

Cuma günü açıklanan veriler ABD’de tüketici harcamalarının Nisan ayında beklenenden daha fazla arttığını gösteriyor. Neticede enflasyonun hızlandığına işaret ediyor. CME FedWatch aracına göre rapor, beklentiyi de açıklıyor. ABD Merkez Bankasının Haziran ayında 25 baz puanlık bir artış yapma ve faiz oranlarının yılın geri kalanında bu seviyede kalma olasılığını %65,3’e yükseltti. City Index kıdemli piyasa analisti Matt Simpson konuyla ilgili olarak açıklama yaptı. Simpson, “Artış ihtimalinin bir hafta önce %17,4’e kadar düşmüş olması, Fed’in faiz artışını sona erdirmesine yönelik beklentilerin nasıl terk edildiğini gösteriyor.Buna göre bu durum ABD dolarının üçüncü haftada da yükselmesine ve altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmasına yardımcı oldu” diyor.

Analistler ne diyor?

Dolar endeksi iki ayın zirvesine yakın. Ancak gün içinde %0,2 düştü. Bu durum altını denizaşırı alıcılar için daha uygun hale getirdi.  Reuters teknik analisti Wang Tao’ya göre farklı bir durum var. Altın fiyatının 1.938 dolardaki desteği kırması söz konusu. Bu durumda 1.919-1.929 dolar aralığına gerileme mümkün. Diğer taraftan Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Kristalina Georgieva’nın yorumları da Altın satıcılarının lehine. Geçen hafta ABD’den gelen veriler iyimser bir hava ortaya koydu. Veriler Georgieva’nın ABD faiz oranlarının daha uzun süre yüksek olması gerekeceğini ifade etmesini sağladı. Alternatif olarak, Cleveland Federal Rezerv Bankası Başkanı Loretta Mester, Cuma günü açıklanan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi’nin enflasyondaki yavaş ilerlemenin altını çizdiğini söyledi. Hafta sonu Chicago Federal Rezerv Bankası Başkanı Austan Goolsbee de bir açıklama yaptı. ABD’nin borç limiti çözümü haberini memnuniyetle karşıladı. Ancak “Toplantıya haftalar kalmışken önyargılı davranmamaya ve karar vermemeye özen gösteriyorum” dedi.

Federal Rezerv’in (Fed) Haziran ayında 25 baz puanlık (bps) faiz artırımına yönelik son dönemde artan destek göz önüne alındığında, Altın fiyatı daha fazla düşüşe tanık olabilir. Ancak her şey bu hafta ABD’de yaşanacak önemli siyasi gelişmelere ve ABD tarım dışı istihdam verilerine bağlı. Bu hafta borç limiti anlaşmasının Temsilciler Meclisi’nden geçmesi bekleniyor.

Teknik analiz bu noktalara işaret ediyor

Altın fiyatı son üç hafta üst üste düştü. Buna göre 1.954 dolar seviyesinde olan üç haftalık alçalan direnç çizgisinin altına gevşedi. Neticede altın paritesindeki geri çekilme, 14 seviyesinde bulunan Göreceli Güç Endeksi (RSI) çizgisinin son birkaç gündeki aşağı yönlü performansını görmezden geliyor. Ancak, Hareketli Ortalama Yakınsama ve Iraksama (MACD) göstergesinden gelen düşüş sinyalleri Altın alıcılarını cezbediyor. Altın fiyatının 2.000 doları aşması durumunda, bir önceki ayın en yüksek seviyesi olan 2.050 dolara gelmesi söz konusu. Diğer taraftan yakın zamandaki 2.080 dolar zirvesi de öne plana çıkacak.

Diğer taraftan, 1.954 dolar seviyesinde yer alan direnç-destek çizgisinin altında bir günlük kapanış Altın satıcılarının lehine bir durum değil. Çünkü Kasım 2022’den itibaren 1.930 dolara yakın yukarı doğru eğimli bir trend çizgisi, ayılara kontrolü vermeden önce meydan okuyabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Şimdi Altın Fiyatları Nereye Gidiyor? 4 Çarpıcı Tahmin!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/5QAl4I0
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı