Kurumsal Para Bu Altcoine Akıyor! Ralli Yakın Olabilir

Kurumsal Para Bu Altcoin’e Akıyor! ‘Ralli Yakın Olabilir’
Kurumsal Para Bu Altcoin'e Akıyor! 'Ralli Yakın Olabilir'

Kripto fonları 2023’teki en büyük sermaye akışını kaydederken XRP’ye bir haftada 240.000 dolar giriş oldu. Analist Akash Girimath’a göre grafiklerde altcoin için bir boğa formasyonu var. Bu doğrultuda analist, formasyonun yüzde 25’lik bir ralliye işaret ettiğini söylüyor.

Kurumsal para XRP’ye aktı!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere XRP, bu hafta kaybedenler arasındaydı. Ancak, buna rağmen, kurumsal yatırımcılar geçtiğimiz hafta XRP fonlarına 240.000 dolar sermaye akıttı. Bu arada, kripto para fonlarına haftalık girişler, Temmuz 199’den bu yana en büyük hacim olan 2022 milyon doları buldu.

CoinShares analistleri, yaklaşık dokuz hafta üst üste yaşanan çıkışların ardından XRP fonlarına girişin hız kazandığını açıkladı. Bitcoin, 199 milyon doların %94’ünü temsil eden 187 milyon dolarla girişlerin en büyük tek yararlanıcısı olarak ortaya çıktı. Daha küçük piyasa değerine sahip altcoin’lere girişler ise XRP ile kıyaslandığında küçük kalıyor.

Varlık bazında fon girişleri

XRP fonlarındaki Yıldan Tarihe (YTD) akışlar 6 milyon dolar. Bu fonların 50 milyon dolar değerinde Yönetim Altındaki Varlıkları (AUM) bulunuyor. XRP fonlarına giriş, altcoin fiyatı haftalık bazda düştüğü için önemli. 19 Haziran’da XRP fiyatı 0,4942 dolardı ve Salı günü 0,4900 doların altına geriledi. XRP fiyatındaki düşüşe rağmen, kurumsal yatırımcılar arasındaki duyarlılık büyük ölçüde yükselişte. Bu da büyük ihtimalle altcoin’de bir ralli olasılığından kaynaklanıyor.

Altcoin fiyatı ve ters ‘baş-ve-omuz’ formasyon geçmişi

XRP fiyatı, 2019 ve 2020’de üç günlük grafikte ters bir baş ve omuz kurulumu oluşturdu. Bu teknik formasyondan kopuş başlangıçta yaklaşık %190’lık bir yükselişle sonuçlandı. Tam bir geri çekilme ve boyun çizgisinin yeniden test edilmesinin ardından, XRP fiyatı Mart ve Nisan 2022 arasında %607 yükseldi.

XRP 3 günlük grafik

Ters baş ve omuz kurulumunun en son örneği Mayıs 2023’te oldu. Mayıs 26’da boyun çizgisinin üzerinde kararlı bir kırılmanın ardından XRP fiyatı %12 artarak tahmin edilen hedefi 0,525 dolardan vurdu.

Altcoin
XRP 4 saatlik grafik

Altcoin, bir sonraki büyük hamle için hazırlanıyor

XRP fiyatı günlük zaman diliminde ters bir baş ve omuz kurulumu oluşturdu. Mart sonundan 24 Haziran’a kadar uzanan fiyat hareketi, üç farklı düşük salınım gösteriyor. Ripple’ın durumunda, kurulum %24,33’lük bir artışla 0,673 dolara yükseleceğini öngörüyor.

Altcoin
XRP 1 günlük grafik

XRP fiyatının hala sağ omuzu oluşturduğu düşünüldüğünde, bu potansiyel yükseliş kurulumunun tamamlanıp tamamlanmayacağını söylemek için henüz çok erken. Sağ omuzun oluşmaması ve boyun çizgisinin üzerine çıkılamaması, XRP için zayıf bir yükseliş anlamına gelecektir. Altcoin’in 16 Haziran’daki 0,455 dolarlık dip seviyenin altına inmesi durumunda, yükseliş tezi geçersiz olur. Böyle bir hareketin potansiyel olarak 8 Mayıs’taki dip seviyeyi 0,410 dolardan yeniden test eden %12’lik bir düzeltmeyi tetiklemesi mümkün.

Uzmanlara göre XRP yükselişi devam ediyor

Egrag Crypto firmasındaki kripto analistlerine göre, XRP fiyatı Çok Yıllı Yükselen Üçgen’den (MYAT) çıkmanın eşiğinde. Bu arada, analistlerin tahmininin başarı oranı %72,77. İstatistiklere göre, Temmuz ayında öngörülen bir kırılma tarihi yaklaşıyor. Analistler, ters çekiç formasyonunu, Temmuz ayındaki kırılmanın işaretleme aşamasında olduğunu belirlemek için bir işaret olarak kullanıyor.

Altcoin
XRP yükseliş kırılma tahmini

Bu arada, XRP üzerindeki satış baskısı zayıflıyor. Ayrıca, uzmanlar borsalarda yeni alıcıların ortaya çıktığını belirtiyor. Kısa vadeli destek hedefleri 0,48 dolar, 0,46 dolar ve 0,42 dolar. Kısa vadeli direnç seviyeleri ise 0,50 dolar, 0,53 dolar ve 0,58 dolar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Kurumsal Para Bu Altcoin’e Akıyor! ‘Ralli Yakın Olabilir’



from Kriptokoin.com https://ift.tt/d9jOtbp
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı