Bitcoin Borsalardan Çekiliyor! Bu BTC İçin Ne Anlama Geliyor?

Bitcoin Borsalardan Çekiliyor! Bu BTC İçin Ne Anlama Geliyor?

CryptoQuant verileri, bu ay merkezi borsalarda tutulan Bitcoin miktarında ciddi bir düşüş olduğunu gösteriyor. Glassnode verileri de bunu doğruluyor. Bir analist, düşük rezerv seviyesinin BTC’ye olan yatırımcı güveninin arttığını gösterdiğini söylüyor.

Bitcoin borsalardan cüzdanlara gidiyor! Bu neyin göstergesi?

Merkezi kripto para borsalarında tutulan Bitcoin miktarı, bu ay %4,1 oranında azaldı. Bu da kripto paraya artan yatırımcı güvenini gösterebilecek bir sinyal olarak değerlendiriliyor. CryptoQuant verilerine göre, merkezi borsalar Ağustos ayı sonunda 2.010.346 BTC tutuyor. Bu da ayın başlangıcına kıyasla 86.305 düşüş gösterdiği anlamına geliyor. Bunun, Ocak 2018’den bu yana görülen en düşük rezerv seviyesi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Uzmanlara göre, borsalarda tutulan BTC arzının azalması, yatırımcıların Bitcoin’in uzun vadeli beklentilerine olan güvenini gösteriyor. Aynı zamanda traderların satış emirlerini yerine getirmeden önce daha uygun piyasa koşullarını bekledikleri şeklin yorumlamak da mümkün. CryptoQuant veri analisti Adam Mourad verdiği bir demeçte, şu hususların altını çiziyor:

BTC’nin borsa platformlarından güvenli soğuk cüzdanlara önemli ölçüde aktarılması, uzun vadeli yatırımcıların sergilediği güvencenin altını çiziyor.

Bitcoin

Borsalardan önemli miktarda Bitcoin çıkışı oluyor

Adam Mourad ayrıca, çıkışların belirli yatırımcılar tarafından BTC’lerini borsa platformlarından uzaklaştırmak için seçilen stratejik bir rotayı izlediğini belirtiyor. Bu bağlamda analist, “Bu manevrayı, yatırdıkları sermayeyi devam eden piyasa istikrarsızlığından koruma girişimi olarak yorumlamak da mümkün” diyor.

Kriptokoin.comdan takip ettiğiniz üzere Salı günü ABD temyiz mahkemesi Grayscale lehine karar verdi. Bunun ardından Bitcoin pozitif fiyat yörüngesine girdi. Bu karar aynı zamanda önemli bir BTC çıkışına da işaret etti. Mourad, “Fiyat artışının ardından yapılan gözlemler, 20.000’den fazla BTC’nin borsalardan soğuk cüzdanlara aktarıldığını ortaya koyuyor” diye ekliyor. Analist ayrıca, yatırımcıların muhtemelen piyasanın hala düzeltici bir aşamadan geçtiğini algıladığını söylüyor. Ancak bu hareketin “Bitcoin’in kalıcı değerine olan inancı gösterdiğini” de sözlerine ekliyor.

Borsa BTC çıkışları rekor seviyelerde

Kripto para piyasası, şaşırtıcı bir şekilde, borsalardan Bitcoin çekme işlemlerinin Kasım ayındaki FTX çöküşünden bu yana gözlemlenmemiş bir oranda mevduatları geride bırakarak yükselmesiyle dikkat çekici bir eğilime tanık oluyor. Önde gelen bir on-chain veri sağlayıcısı olan Glassnode, bu ilgi çekici son verileri açıkladı. Glassnode verileri durumun ciddiyetinin altını çiziyor. Bitcoin yatırma ve çekme işlemleri arasında süregelen farklılık daha önce görülmemiş bir hızda artıyor. Şu an itibariyle bu oran, yatırılan her 45.000 Bitcoin için çekilen 58.000 Bitcoin gibi şaşırtıcı bir seviyeye ulaşmış durumda. Bu ölçekteki bir ayrışma, kripto ortamında önemli bir şeyin ortaya çıkmakta olduğunun açık bir işareti.

Bitcoin
Borsa İşlem Hakimiyeti. Kaynak: Glassnode

Bu ayrışma, hem borsa likiditesini hem de daha geniş piyasa dinamiklerini etkileyerek kripto para ekosistemi için önemli sonuçlar doğuruyor. Potansiyel sonuçları tam olarak anlamak için, bu eğilimi yönlendiren iki ana senaryoyu analiz etmek gerekiyor. Bir olasılık, Bitcoin sahiplerinin giderek artan bir şekilde borsalar dışında güvenli depolama seçenekleri araması. Bu temkinli yaklaşım, borsalar üzerindeki düzenleyici baskılara ilişkin artan endişelerden kaynaklanıyor olabilir. Veya kullanıcılar borsa güvenlik açıklarına ilişkin korkularına yenik düşüyor. Diğer taraftan, bu çıkış, BTC’yi uzun vadede elde tutma konusunda artan yatırımcı güvenini de yansıtıyor olabilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bitcoin Borsalardan Çekiliyor! Bu BTC İçin Ne Anlama Geliyor?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/4QyCaV6
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı