BTC ve ETH Satan Kurumsal Yatırımcıların Tercihi Bu 4 Altcoin

BTC ve ETH Satan Kurumsal Yatırımcıların Tercihi Bu 4 Altcoin

Kurumsal yatırımcıların altcoin tercihleri devam ediyor. Ancak bu hafta tercihlerin yanında farklı bir durum da yaşanıyor. Buna göre Dijital varlık yatırım ürünleri, 168 milyon dolar tutarında önemli çıkışlar yaşadı. Mart 2023’te borsalar üzerindeki düzenleyici kısıtlamadan bu yana en büyük çıkışa işaret ediyor. Bu eğilim mevcut piyasa duyarlılığını yansıtıyor. Ayrıca Bitcoin’in bu hareketteki baskın rolünü vurguluyor.

Altcoin

Bitcoin ve altcoin piyasasında kayda değer çıkışlar

Bitcoin, geçtiğimiz hafta 149 milyon dolara ulaşan para çekme işlemleriyle bu çıkışların ana odağı olarak ortaya çıktı. diğer taraftan bazı altcoin projelerine girişler var. Duyarlılıktaki bu değişim, birçok yatırımcının short pozisyonlarını boşaltmasına yol açarak 4 milyon dolarlık çıkışa neden oldu. Çıkış eğilimi son 18 haftadır devam ediyor. Ayrıca bu süre zarfında yönetilen toplam varlıkların (AuM) %89’unu kapsıyor.

Bu son çıkışlara rağmen, yıl içindeki net akışlar 265 milyon dolar ile pozitif kalmaya devam ediyor. Bu durum, kısa vadeli hareketlerde Bitcoin ve altcoin projeleri için olumsuz bir hava yaratıyor. Ancak yılın genel gidişatının hâlâ yukarı yönlü olduğunu gösteriyor.

Piyasa dinamikleri ve düzenleyici faktörler

Bu Ağustos ayında gözlemlenen kümülatif çıkışlar şu anda 278 milyon dolara ulaştı. Bu düşüş, yatırım ürünlerinin haftalık 1,3 milyar dolar ile yıllık ortalamanın %16 altında işlem görmesiyle, piyasada oldukça düşük bir işlem hacmine denk geliyor. Hakim olan olumsuz hava, Amerika Birleşik Devletleri’nde spot tabanlı bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasının başlangıçta öngörülenden daha uzun sürebileceğinin giderek daha iyi anlaşılmasına bağlanabilir. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından açıklanan son gecikmeler de bu hissiyata katkıda bulundu.

Altcoin

Küresel etki ve önemli coğrafyalar da çıkışlarda etkili. Bu çıkışlar çeşitli coğrafi bölgelere dağılıyor. Buna göre olumsuz havanın yaygın niteliğinin altını çiziyor. Son aylarda önemli oyuncular olan Almanya ve Kanada gibi kilit bölgelerde çıkışlar var. Bitcoin ve altcoin yatırımlarında sırasıyla 68 milyon dolar ve 61 milyon dolarlık çıkışlar var.

Altcoin tepkileri

Bitcoin çıkış trendinin merkezinde yer alıyor. Altcoin Ethereum toplam 17 milyon $ ile kayda değer çıkışlar yaşayan tek altcoin oldu. Buna karşılık, XRP ve Litecoin sırasıyla 0,5 milyon dolar ve 0,44 milyon dolarlık girişler gördü. Bu durum, farklı dijital varlıkların hakim piyasa duyarlılığına verdiği farklı tepkileri gösteriyor. Diğer taraftan Solana ve altcoin Cardano’ya da girişler var.

İsabetli Tahminleriyle Ünlü Analist: Bu Seviyeden Bitcoin Alacağım!

Kriptokoin.com olarak baktığımızda Bitcoin ve altcoin yatırım ürünlerinden çıkışlarda son dönemde görülen artış dikkat çekiyor. Buna göre çıkışlar, devam eden piyasa dinamikleri ve düzenleyici kararları çevreleyen belirsizlikle uyumlu. Bitcoin’in bu çıkışlarda oynadığı önemli rol, bir piyasa itici gücü olarak etkisini gösteriyor. Kısa vadeli eğilimler dalgalanmalara neden oluor. Ancak yıl içindeki net pozitif akışlar, geçici aksaklıklara rağmen kripto paraların potansiyeline duyulan güveni yansıtıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.

Yazının devamı için BTC ve ETH Satan Kurumsal Yatırımcıların Tercihi Bu 4 Altcoin



from Kriptokoin.com https://ift.tt/nzbZSJ0
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı