Bu Kripto Borsasının İddiaları Yalanlandı! Sızan Veriler Hassas

Bu Kripto Borsasının İddiaları Yalanlandı! Sızan Veriler Hassas

FTX’in veri ihlali, ‘hassas değil’ iddialarına rağmen hassas bilgiler olduğu açığa çıktı. Bu nedenle kripto borsası kullanıcılarına artan dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapılıyor.

Kripto borsası ‘hassas değil’ dedi, ancak…

Yakın tarihli bir rapora göre, FTX’in iflas davasını yürüten Kroll, 25 Ağustos’ta çok çeşitli hassas müşteri verilerini açığa çıkaran bir siber güvenlik ihlali yaşadı. FTX, daha önce yalnızca “hassas olmayan” verilerin ifşa olduğunu iddia etti. Son gelen bu açıklama, olayın ciddiyetini hafife alan ilk açıklamayla çelişiyor.

Kroll’un 30 Ağustos’ta yayınladığı iddia edilen bir soru-cevap özetinde, FTX kullanıcılarının e-posta adresleri, posta adresleri, hesap numaraları, benzersiz iflas tanımlayıcıları, hesap bakiyeleri, telefon numaraları ve diğer talep ayrıntılarının, FTX’in 24 Ağustos’ta ortaya çıkardığı bir siber güvenlik olayında ihlal edildiği bildirildi. Daha önce FTX, Kroll’un “devam eden iflas davasındaki bazı talep sahiplerinin hassas olmayan müşteri verilerini tehlikeye atan bir siber güvenlik olayı yaşadığını” yazdı.

Kripto borsası kullanıcılarının dikkatli olması gerekiyor

Olaydan hemen sonra FTX, hesap şifrelerini Kroll’un tutulmadığını söyledi. Ayrıca, firmanın kripto varlıklarıyla birlikte kendi sistemlerinin etkilenmediğini açıkladı. Bir gün sonra, müflis borsa, etkilenen müşterilerin hesaplarını talep portalı içinde geçici olarak donduracağını belirtti. Rapora göre, Kroll o zamandan beri olayı “kontrol altına aldı ve düzeltti”.

Bununla birlikte, kullanıcıların çalınan veriler aracılığıyla meşru görünen “dolandırıcılık ve sahtekarlık” girişimlerine karşı “yüksek alarmda” kalmaları gerektiği konusunda uyardı. İhlalden kısa bir süre sonra, çok sayıda kullanıcı Kroll’dan geliyormuş gibi görünen kimlik avı e-postaları bildirmeye başladı. Konu dünyanın en büyük kripto borsası Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun (CZ) da dikkatini çekti. CZ, X hesabı üzerinden konu hakkında şu paylaşımı yaptı:

Bir çalışanın SIM kartını değiştirmesi sonucu ortaya çıktığı düşünülen Kroll veri sızıntısının bir sonucu olarak FTX, BlockFi ve Genesis’in mağdur kullanıcıları için yeni kimlik avı saldırıları halihazırda devam ediyor.

FTX’in sorunlarının arka planı

Bir zamanlar önde gelen bir kripto borsası olan FTX, geçen yıl iflas başvurusu yaptı. Dahası, şirket 400 milyon dolarlık devasa bir hack’in şokunu yaşadı. Bu hack’in ‘içeriden bir iş’ olduğu yönünde suçlamalarla karşı karşıya kaldı. ABD Adalet Bakanlığı’nın yürüttüğü bir sonraki soruşturma şirketin itibarını daha da zedeledi. Bu iflasla ilgili yasal işlemler kapsamlı ve maliyetli oldu. Sadece Şubat ayında 32,5 milyon dolara ulaştı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, bu süreç ve son veri ihlali borsaya olan güveni tahrip etti.

Buna ek olarak, Kroll’daki durum istikrara kavuşuyor olsa da, FTX ve Kroll hasarı hafifletmeye ve etkilenen kullanıcıları korumaya çalışırken müşterilere son derece dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Bununla birlikte, zaten ifşa olan bilgilerle, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı uyanık kalmak bireysel kullanıcılara düşüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bu Kripto Borsasının İddiaları Yalanlandı! Sızan Veriler Hassas



from Kriptokoin.com https://ift.tt/5XJWpUC
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı