Kritik Davanın Yargıcı Bu Altcoin’e Açılan Davayı Reddetti!

Kritik Davanın Yargıcı Bu Altcoin’e Açılan Davayı Reddetti!

Mahkeme, token dolandırıcılığı kayıpları nedeniyle Uniswap’e karşı açılan toplu davayı reddetti. İlginç bir şekilde Yargıç, nadiren de olsa DeFi teknolojisi hakkında anlayış gösterdi. Ayrıca, sanıkların altcoin projesi hakkındaki şikayetlerini Kongre’ye iletmelerinin daha iyi olacağını belirtti.

Coinbase davasına bakan Yargıç, bu altcoin hakkındaki davayı reddetti

Amerika Birleşik Devletleri New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi, merkezi olmayan kripto para borsasındaki dolandırıcılık tokenleri nedeniyle para kaybettiklerini iddia eden davacılar tarafından Uniswap Labs ve CEO’su, vakfı ve risk sermayesi destekçileri aleyhine açılan toplu davayı reddetti. Davanın reddine karar veren Yargıç Katherine Polk Failla, aynı zamanda Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun Coinbase’e karşı açtığı davaya da bakıyor.

Davayı, Aralık 2020 ile Mart 2022 arasında Uniswap’tan token satın alan altı kişi açtı. Bu kişiler, “ülke çapında bir kullanıcı sınıfı” adına, Uniswap Labs’ın, para kaybettikleri dolandırıcıların oluşturdukları da dahil olmak üzere protokoldeki likidite havuzlarını kontrol ettiğini ileri sürüdü. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere şikayetçiler altcoin projesine karşı davayı 2022Nisan ayındaaçtı. Davalılar, 1933 tarihli Menkul Kıymetler Yasası ve 1934 tarihli Menkul Kıymetler Borsası Yasası uyarınca, dolandırıcılık tokenlerini satın almak için girdikleri (akıllı) sözleşmelerin tazminatla geri alınmasını talep ediyorlardı.

Altcoin
Uniswap’e karşı açılan davayı reddeden karar. Kaynak: ABD New York Güney Bölgesi Bölge Mahkemesi

Mahkemenin ret gerekçesi önemli hususların altını çiziyor

Davacılar, iddialarının Uniswap’in “likidite sağlayıcı fonlarını ve yeni oluşturulan tokenleri Uniswap’in tescilli çekirdek sözleşmelerinde” tuttuğu, protokol üzerindeki işlemleri işlemek için kontrol ettiği yönlendiricileri kullandığı ve havuzlar oluşturulduğunda likidite tokenleri yayınladığı gerçeğiyle desteklendiğini savundu. Bununla birlikte, davacılar davalıların token sahipliği konusunda gerçek bir bilgiye sahip değiller. Buna rağmen, altcoin yönetişim tokenlerinin en az %88’ini “muhtemelen” ellerinde tuttuklarını belirttiler.

Yargıç kararında, altcoin projesi dahil her iki tarafın da dolandırıcıların kimliklerini bilmediğini not etti. Ayrıca, davacıların dolandırıcılara yasadışı talepte bulundukları için dava açmadıklarını belirtti. Bunun yerine davacıların, sosyal medyada yapılan açıklamalar nedeniyle davalılara dava açtıklarını söyledi. Bu bağlamda Yargıç, şu hususların altını çizdi:

Yılmadan, şimdi Uniswap Davalılarını ve VC [risk sermayesi] Davalılarını dava ediyorlar. Ayrıca, bu Mahkemenin, kripto para birimi düzenlemesinin mevcut durumunun, en azından bu davada iddia edilen belirli iddialarla ilgili olarak kendilerini başvurusuz bıraktığı gerçeğini göz ardı edebileceğini umuyorlar.

Altcoin

Yargıç, Coinbase’e karşı açılan başarısız toplu davaya atıf yaptı

Buna ilaveten Yargıç, “Mahkeme, federal menkul kıymetler yasalarını iddia edilen davranışları kapsayacak şekilde esnetmeyi reddediyor. Ayrıca, davacıların endişelerini Mahkemeden ziyade Kongre’ye yöneltmesi daha doğru olacakır.” diyerek bu gerçeğin altını çizdi. Yargıç daha genel terimlerle de yorum yaptı. Davacıların altcoin projesinin çekirdek ve yönlendirici sözleşmelerine ilişkin iddiaları hakkında, “Belirli bir yazılım platformunun altında yatan bilgisayar kodunu hazırlayan kişinin, üçüncü bir tarafın bu platformu kötüye kullanmasından dolayı [Borsa Kanunu’nun] 29(b) Bölümü uyarınca sorumlu olması mantığa aykırıdır.” dedi.

Ayrıca Yargıç, gerekçesinde 2022 yılında Coinbase’e karşı açılan başarısız toplu davaya atıf yaptı. Bu doğrultuda davayı önyargılı bularak reddetti. Dolayısıyla, dava yeniden görülemeyecek. Topluluk yorumcuları, kararın DeFi altcoin projeleri hakkında kayda değer bir anlayış derinliği gösterdiğini memnuniyetle belirttiler.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Kritik Davanın Yargıcı Bu Altcoin’e Açılan Davayı Reddetti!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/LvMqReu
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı