Altın Fiyatının ATH’lere Ulaşabilmesi İçin Ne Gerekiyor?

Altın Fiyatının ATH’lere Ulaşabilmesi İçin Ne Gerekiyor?

Altın fiyatları, 2.000 doları geri alarak, üst üste ikinci haftayı da pozitif bölgede tamamlamayı başardı. Bunun ardından yeni haftaya da yükselişle başladı. Ancak analistler, altının ivmesinin sınırlı kaldığını ve Federal Reserve’in sıkı para politikası eğilimini sürdürmesi nedeniyle fiyatların mevcut direnç seviyelerini kırmasının olası olmadığını söylüyor.

Altın, ancak o zaman kalıcı olarak 2.000 doların üzerine çıkar!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere parlak metal geçen haftayı 2.000 doların üzerinde kapatmayı başardı. Ancak analistler, İsrail ve Hamas’ın sınırlı bir ateşkesinin değerli metalin güvenli liman cazibesini zayıflattığını söylüyor. Ayrıca, ABD para politikasının altının yakın vadeli fiyat hareketini yönlendiren en önemli faktör olmasını beklediklerini kaydediyorlar. Commerzbank emtia analisti Barbara Lambrecht, altın fiyat görünümü için şu değerlendirmeyi yapıyor:

Ekonomistlerimiz ilk faiz indiriminin ancak gelecek yılın ortasında gerçekleşmesini bekliyor. Dolayısıyla altın fiyatı ancak o zaman kalıcı olarak 2.000 doların üzerine çıkabilir.

Société Générale: Altın Fiyatları Bu Seviyelere Doğru İlerliyor!

Parlak metal için çok fazla aşağı yönlü risk yok

Bununla birlikte, altın muhtemelen 2.000 doların altında kalacak olsa da, birçok analist mevsimsel faktörlerin devreye girmeye başlamasıyla birlikte çok fazla aşağı yönlü risk görmeyi beklemiyor. MKS PAMP metal stratejisi başkanı Nicky Shiels yakın tarihli bir notta, son beş yılda altının Şükran Günü ile 31 Aralık arasında ortalama %2,7 kazanç sağladığını söylüyor.

Altın için en büyük risk!

Saxo Bank emtia stratejisi başkanı Ole Hansen, altın için en büyük riskin ABD dolarını güçlendiren yükselen tahvil getirileri olacağını söylüyor. Bu bağlamda Hansen, şu yorumu yapıyor:

Altın fiyatları iyi desteklenmiş görünüyor ve sadece keskin bir şekilde yükselen dolar bunu değiştirebilir. 2.010 doların üzerinde bir kırılma/kapanış FOMO’yu (kaçırma korkusunu) tetiklemediği sürece, şimdiden kararlı bir yükseliş yapmaya hazır olup olmadığı biraz şüpheli.

Altın

Altının yakın zamanda yeni bir çığır açması olası değil!

TD Securities’de kıdemli emtia stratejisti olan Daniel Ghali, sezgisel olarak, düşük petrol fiyatlarının altın için kısa vadeli bir miktar destek sağlayabileceğini söylüyor. Ghali, düşük enerji fiyatlarının Fed’e mevcut sıkılaştırma eğilimini hafifletmek için biraz alan sağlayacağını belirtiyor. Ancak Ghali, altın fiyatlarının yakın zamanda yeni bir çığır açmasını beklemiyor. Stratejist, Asya ve gelişmekte olan piyasa talebinin kıymetli metale destek sağlamaya devam ettiğini kaydediyor. Ancak Batılı yatırımcıların altından kaçınmaya devam etmesi nedeniyle altının sıkışıp kaldığını sözlerine ekliyor. Buradan hareketle Ghali, şu yorumu yapıyor:

Batılı yatırımcıların, ABD gelecek yılın ilk yarısında resesyona girip Fed’i agresif bir şekilde faiz oranlarını düşürmeye zorlayana kadar altın piyasasını görmezden gelmeye devam etmesini bekliyoruz.

Altın

Altın 2.000 doların üzerinde ama direnç devam ediyor

Altının teknik görünümüne bakan analistler yatırımcıların ve traderların ilk direnç noktası olan 2.010 doları göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtiyor. City Index kıdemli piyasa analisti Fiona Cincotta, şu seviyelere dikkat çekiyor:

Alıcıların 2.009 doların üzerinde bir kapanış yapması halinde altın fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.082 doları odak noktasına getirmeden önce Nisan ayının en yüksek seviyesi olan 2.050 dolara doğru yükselişini uzatabilir.

Bir Noel rallisi mümkün

Aşağı yönde ise analistler altın fiyatı için 1.945 ila 1.930 dolar arasındaki ilk desteği vurguluyorlar. Blue Line Futures’ın baş piyasa stratejisti Phillip Streible, şu açıklamayı yapıyor:

Altın fiyatlarının 1.940 doların altına gerilediğini görürsek, bu yeni yükseliş trendi sona erer. Ayrıca, başka bir alım fırsatı için beklememiz gerekir. Bununla birlikte, piyasanın bir Noel rallisi için kendini hazırlıyor gibi görünmesi nedeniyle altında yükseliş eğilimini sürdürüyorum.

Önümüzdeki haftanın veri ve olay gündemi

Bu arada, ABD para politikasına yeniden odaklanan altın piyasası, ABD GSYH ve enflasyon verilerine duyarlı olacak. Beklentiler, ABD ekonomisinin üçüncü çeyrekte olağanüstü bir büyüme kaydetmesi yönünde. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte faaliyetlerin yavaşlayacağına dair korkular artıyor. Aynı zamanda uzmanlar, yavaşlayan büyümenin enflasyonu da yavaşlatmaya devam etmesini bekliyor.

Altın piyasaları, Salı günü de bir dizi merkez bankası konuşmacısına dikkat edecek. Fed Başkanı Jerome Powell Atlanta’daki Spelman College’da “Ekonomik Hareketliliğe Giden Yollar” başlıklı bir ateş başı sohbetine katılarak haftayı kapatacak. Powell son yorumlarında, enflasyon hala kontrol altında olmadığı için faiz oranlarının kısıtlayıcı bölgede kalacağı konusunda oldukça açıktı. Ancak enerji fiyatları ve önümüzdeki hafta yapılacak OPEC+ toplantısı enflasyon için potansiyel bir joker olabilir.

  • Salı: ABD Tüketici Güveni.
  • Çarşamba: ABD 3. Çeyrek GSYİH Öngörüleri.
  • Perşembe: OPEC toplantısı. ABD CPE Endeksi. Kişisel gelir ve harcamalar. Haftalık işsizlik başvuruları. Bekleyen konut satışları
  • Cuma: ISM imalat PMI. Jerome Powell’ın sohbet toplantısı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Altın Fiyatının ATH’lere Ulaşabilmesi İçin Ne Gerekiyor?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/QJfK0bx
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı