Analist: Bitcoin 2020’ye Benzer Çarpıcı Bir Kurulum Oluşturdu!

Analist: Bitcoin 2020’ye Benzer Çarpıcı Bir Kurulum Oluşturdu!

Yakından takip edilen bir analist, Aralık ayının Bitcoin (BTC) için bir yükseliş ayı olacağını söylüyor. Çünkü analiste göre, BTC en son tam üç yıl önce tanık olduğu bir kurulumu yansıtıyor. Bu arada, fiyatlarındaki artışla 29 milyon dolarlık short pozisyon patladı!

Analiste göre Bitcoin 2020’dekine benzer bir kurulumda

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin bugün güçlü bir hamleyle 38 bin doların üzerini gördü. Bununla birlikte, daha sonra irtifa kaybederek hafif geriledi. Kripto analisti Kevin Svenson ise Aralık’ta daha yüksek seviyelere beklediğini söylüyor. Bunun dayanağı olarak da analist, BTC’nin yukarı yönlü büyük bir hareketten önce 14.000 dolar civarında konsolide olduğu 2020 sonundaki fiyat hareketini taklit ediyor gibi göründüğünü ileri sürüyor.

Analist, Bitcoin (BTC)‘nin en son piyasa yapısı ve göreceli güç endeksi (RSI) seviyesinin 2020’nin 4. çeyreğindeki kurulumuna “çarpıcı bir şekilde benzer” göründüğünü gösteren iki grafik paylaşıyor. Bu arada RSI, bir trendin devam edeceğine işaret edebilen bir momentum göstergesidir. Açıklamalarına devam eden Svenson şöyle diyor,

Bitcoin [Ekim -> Kasım] 2020/2023

Tam olarak üç yıl önce BTC çarpıcı bir şekilde benzer bir düzende oturuyordu. Günlük RSI’daki 50 seviyesi bir sonraki yükselişten önceki hedefti.

Bitcoin
Kaynak: Kevin Svenson

Ralliden önce bir düzeltici hareket var!

Analistin grafiklerine baktığımızda, Bitcoin’in bir sonraki ralli başlamadan önce günlük RSI’nın 50 seviyesine düşmesini sağlayacak bir düzeltici harekete daha tanık olacağını tahmin ettiği anlaşılıyor. Svenson ayrıca Bitcoin boğalarının tarihsel olarak halving öncesi yılın son ayında yükselişe geçtiğini belirtiyor. Madencilerin ödüllerini yarıya indiren halving, programa göre Nisan 2024 Nisan’da gerçekleşecek. Analist, “Halving’den önceki tatil sezonu neredeyse her zaman yükseliş dönemidir.” diyor.

Bitcoin fiyatı zıpladı, short’lar patladı!

Bitcoin’in gün içindeki ani yukarı yönlü fiyat hareketi, BTC short pozisyonlarına yaklaşık 30 milyon dolara mal oldu. Son 24 saat içinde kripto para piyasasında 119 milyon doların üzerinde likidasyon gerçekleşti. Bu likidasyonların büyük çoğunluğu, 73 milyon dolar, short pozisyonlardı. Coinglass verilerine göre Bitcoin short pozisyonları, 29 milyon dolarla zarardan en büyük payı aldı. Short pozisyonların patlaması, BTC’nin adımlarını geri çekmeden önce bugün 38.000 dolar sınırını aşmasıyla gerçekleşti.

Bitcoin

Bitfinex analistleri, son Bitcoin fiyat artışının arkasındaki temel faktörlerden birinin, “Fed’in faiz artırımlarında bir duraklama beklentisini içerdiğini” söylüyor. Bu bağlamda analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Böyle bir duraklamanın, ABD tarihindeki en yüksek oranlardan biri olan gösterge gecelik faiz oranını koruması ya da düşürmesi bekleniyor. Bu durum, daha düşük faiz ortamında daha yüksek getiri arayan yatırımcılar için Bitcoin gibi risk varlıklarını daha cazip hale getirebilir. Uzun vadeli BTC arzı hareketsiz kalmaya devam ederken, daha düşük zaman dilimleri şu anda agresif piyasa katılımcılarının fiyatı kovaladığını ve önemli 37.500 dolar seviyesinin üzerinde piyasa satın aldığını gösteriyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Analist: Bitcoin 2020’ye Benzer Çarpıcı Bir Kurulum Oluşturdu!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/vuPl3jT
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı