BofA: Altın, Yaz Aylarında Parlayacak; Hedef Bu Seviye!

BofA: Altın, Yaz Aylarında Parlayacak; Hedef Bu Seviye!

Bank of America’nın metal analistlerine göre 2024’ün ilk çeyreğinde çelik en güçlü ticaret olacak. Ayrıca, yılın ikinci yarısında baz metaller yükselecek. Ancak yaz ayları altın için parlama zamanı olacak. Bu doğrultuda analistler bir hedef seviyeye işaret ediyor.

Sarı metal yaz aylarında parlayacak!

BofA analistleri kısa süre önce yayınladıkları 2024 Metal ve Madencilik Görünüm Raporu’nda, Orta Doğu’daki savaşın yakın vadede altını desteklemeye devam edeceğini söylüyor. Buna rağmen, “sarı metal nihayetinde faiz oranlarına bağlı bir ticaret olmaya devam ediyor. Bu nedenle Fed 2. çeyrekte artırım döngüsüne kesin bir son verdiğini açıkladığında, piyasaya yeni alıcılar gelecektir” diyorlar. Analistler, eğer Fed faizleri daha erken düşürürse, altının 2024 yılını 2.400 dolardan tamamlayacağını tahmin ediyorlar. Bu bağlamda analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Altın fiyatları son haftalarda keskin bir şekilde yükselen ABD faizleri karşısında ayakta kaldı. Grafik 73, varlıklar arasında gözle görülür bir uçurumun açıldığını vurguluyor. Piyasa katılımcılarının giderek daha fazla fark ettiği bir gelişme. Bu ayrışmayı kabul etmekle birlikte, bu grafik önemli bir uyarıyı da beraberinde getiriyor: Grafik 74, ABD 10 yıllık reel faizleri ve dolar üzerinden çalışan geleneksel altın fiyatı modelimizin iyi performans göstermeye devam ettiğini gösteriyor.

Altın

Bir sonraki yükseliş muhtemelen 2024’te olacak

Analistler bu çelişkili görünen faktörlerin her ikisinin de nasıl doğru olabileceğini açıklıyor. Bu doğrultuda, “Bu model altın fiyatlarındaki, kurlardaki ve USD’deki değişiklikleri hesaba katıyor, seviyeleri değil. Sonuç olarak, faizler ve USD önemli. Ayrıca, yöndeki değişiklikler gerçek seviyelerden daha önemlidir. Bu nedenle, bir sonraki yükseliş Fed’in faiz oranlarını düşürmesiyle, muhtemelen 2024 yılında gerçekleşecek.” diyorlar. BofA, jeopolitiğin önemli olduğuna, ancak faizlerin altın fiyatları için anahtar olmaya devam ettiğini belirtiyor. Bu konudaki görüşlerini ise şu şekilde açıklıyorlar:

Hamas ve İsrail arasındaki çatışma tırmandıkça altın yükselişe geçti. Altının yeniden fiyatlandırılması özellikle opsiyon alanında görüldü. Ayrıca, risk tersine dönüşleri gözle görülür şekilde yükselerek üst taraftaki alımları teyit etti.

Altın

Faizler düşene kadar altın için yükseliş pek olası değil!

Analistlere göre, bununla birlikte, açık yönlü bir pozisyon alma çok daha sessiz kaldı. Analistler, fiziki altın ETF’lerine yönelik talepte görülen toplam yatırımcı alımlarının, Covid pandemisinin başlangıcından bu yana görülen seviyelerin oldukça altında kalmaya devam ettiğini kaydediyor.

Altın

Analistlere göre bu durum, “petrolle ilgili bir fiyat artışının ötesinde, altın fiyatlarındaki bir sonraki sürekli yükselişin, faizler düşmeye başlayana kadar gerçekleşmesinin muhtemel olmadığı” görüşünü doğruluyor.

Altın fiyatının 2.400 dolara kadar yükselmesi mümkün, ancak…

Tudor’dan Paul Tudor Jones, şimdiye kadar gördüğü en tehditkar ve zorlu jeopolitik ortamdan’ geçtiğimizi ve bunun ABD’nin 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en zayıf mali pozisyonunda olduğu sırada meydana geldiğini öne sürüyor. Bu yüzden, altının muhtemelen portföylerin tarihsel olarak olduğundan daha büyük bir yüzdesini oluşturması gerektiğini söylüyor. Silahlı çatışmaların ve altın fiyatlarının etkisi “her zaman açık olmasa da” analistler, Orta Doğu çatışmasının petrolle olan ilişkisi sayesinde altını tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkarma potansiyeline sahip olduğuna inanıyor. Analistler, şu tahminlerini açıklıyor:

Her şey eşit olduğunda, bu bilinen bilinmez gerçekleşirse altın fiyatı 2.400 dolara kadar yükselebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için BofA: Altın, Yaz Aylarında Parlayacak; Hedef Bu Seviye!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/HJQA9c7
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı