Analistlerin 2024 İçin Altın Tahminleri Umut Vaat Ediyor!

Analistlerin 2024 İçin Altın Tahminleri Umut Vaat Ediyor!

Yıl sona ererken Fed’den ABD faiz oranlarında güvercin bir dönüşe tanık olduk. Buna devam eden jeopolitik riskler eklendi. Ayrıca, merkez bankası alımları 2023’te altın için destekleyici oldu. Bu ortamda analistlerin yeni yıl için altın tahminleri yatırımcılarının yüzünü güldürecek yönde. Analistler, gelecek yıl rekor yüksek fiyatlar bekliyor.

Yeni yılda daha fazla fiyat artışı öngörüyoruz!”

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere spot altın, 2023’ü yıllık %13,6 artışla kapatmayı başardı. Böylece, 2020’den bu yana en iyi yılını geçirmiş oldu. Altın tahminleri için Saxo Bank’tan Ole Hansen, 2024 için şu yorumu yapıyor:

2023’teki şaşırtıcı derecede güçlü performansın ardından, 2024’te hedge fonları takip eden momentum, merkez bankalarının sağlam bir hızda fiziksel altın almaya devam etmesi ve ETF yatırımcılarından gelen yenilenen talep üçlüsünün etkisiyle daha fazla fiyat artışı öngörüyoruz.

Altın tahminleri

Heraeus Metals, JP Morgan, UBS ve WGC 2024 altın tahminleri

Değerli metal bu yılın Mayıs ayında ABD’deki bölgesel bankacılık krizinin etkisiyle neredeyse keşfedilmemiş topraklara ulaştı. İsrail-Hamas çatışmasının tetiklediği güvenli liman talebi başka bir ralliyi teşvik etti. Yatırımcılar, Kasım ayında 1 milyar doların üzerinde net giriş kaydeden popüler SPDR Gold Shares borsa yatırım fonuna geri döndü. Heraeus Metals, en büyük tüketici Çin’de bu yıl altın mücevher talebinin artmasını bekliyor. Bu nedenle altına 2024’te teşvik önlemlerinden daha fazla destek gelmesini bekliyor.

Altın tahminleri için JP Morgan, 2024 ortalarında altın için “bir kırılma rallisi” öngörüyor. Bu doğrultuda, beklenen faiz indirimleri ile 2.300 dolarlık bir zirve hedefliyor. UBS, indirimlerin gerçekleşmesi halinde yıl sonunda 2.150 dolarlık bir rekor tahmin ediyor. Dünya Altın Konseyi (WGC), 2024 görünümünde, 75-100 puanlık faiz indirimlerinin ardından uzun vadeli getirilerde yaklaşık 40 ila 50 baz puanlık bir düşüşün altın için %4’lük bir kazanç anlamına geleceğini öngörüyor.

Altın tahminleri

Han Tan: Bu durum altın için olumsuz olur!

Analistler, gelecek yıl güvenli liman talebinin altının cazibesini artıracağını öngörüyor. Bunda rol oynayacak etmenlerden ilki, Orta Doğu’daki çatışmalar ve büyük ekonomilerdeki seçimlerden kaynaklanan belirsizlik. Buna Çin’in başını çektiği merkez bankası alımlarını da eklemek gerekiyor. Ancak Exinity’nin baş piyasa analisti Han Tan, farklı bir perspektiften bakıyor. Bu bağlamda analist, şu yorumu yapıyor:

Enflasyonun yeniden yükselmesi Fed’i 2024’te politika değişikliğine gitme planlarından vazgeçmeye zorlarsa altın bu yılki kazançlarının bir kısmını geri vermek zorunda kalabilir.

Teknik açıdan altın tahminleri: Görünüm sağlam

Altın 2023 yılını 2063 doların üzerinde kapattı. Analistlere göre teknik veriler Ocak ayında fiyat artışlarına işaret ediyor. Geçen yılın Eylül ayında yatırımcılara 2023 yılı sonunda altın fiyatının bir önceki yıla göre daha yüksek bir seviyede kapanacağını söyleseydiniz, pek çok kişi bu tahmini elinin tersiyle iterdi. O dönemde altın, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini takiben 1.640 dolar seviyelerinde işlem görüyordu. Ayrıca, yüksek faiz oranları kıymetli metalin önünü kesiyordu.

Faiz oranları bu yıl daha da yükseldi. Ancak spot altın yine de 2023’ün son işlem gününü 2.063,45 dolardan tamamlamayı başardı. Birçok analist önümüzdeki yıl yüzlerce kazanç daha olacağını tahmin ediyor. Deneyimli trrader CEO Technician, altının sağlam bir yıl geçirdiğini belirtiyor.

Anlatıları ve masalları görmezden gelin!”

Altın tahminleri için NorthStarCharts’tan Kevin Wadsworth, değerli metalin ne kadar yol kat ettiğini açıklıyor. Ayrıca, yükseliş tahminlerinde neden bu kadar emin olduğunu düşünmek için 2022 Eylül’deki o sıkıntılı günlere geri dönüyor. Analist, şu açıklamayı yapıyor:

Altın 1.600 dolarken, neden 2.500 doların üzerine çıkma olasılığımızın 1.500 dolar veya altına gitme olasılığımızdan daha yüksek olduğundan bu kadar emindim! Anlatıları ve masalları görmezden gelin! ABD Doları en güçlü para birimi değildir. İsviçre Frangı 50 yılı aşkın süredir onu ezip geçmiştir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Analistlerin 2024 İçin Altın Tahminleri Umut Vaat Ediyor!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/NfVbjIQ
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı