Endonezya Ülkedeki Tüm Kripto Para Borsalarına Kayıt Zorunluluğu Getirdi!

Endonezya Ülkedeki Tüm Kripto Para Borsalarına Kayıt Zorunluluğu Getirdi!

Asya ülkesi Endonezya hükümeti ülkede faaliyet gösteren tüm kripto para borsalarının, Ulusal Dijital Varlık Borsası’na kaydolmasını talep etti.

Bu yıl kripto paralar için dünyanın ilk ulusal borsasını açan Endonezya, ülkede faaliyet gösteren özel kripto para borsalarına seslendi. CoinDesk tarafından bildirilen habere göre hükümet, ülkede faaliyet gösteren tüm kripto borsaları Ulusal Dijital Varlık Borsası’na kaydolmaya davet etti.

Atılacak bu adımın borsaların likiditesini takip etmek ve kullanıcıların vergi yükümlülüklerini izlemek için önemli olduğunu belirten hükümet yetkilileri, tüm borsaların bu çağrıya en kısa sürede cevap vermesini istedi. Ulusal borsaya kaydolmayan borsaların faaliyetlerine yasal bir şekilde devam edemeyecekleri vurgulandı. Bu uygulamanın kripto para yatırımcılarını da güvene alacağı ifade edildi.

Ülkenin kripto varlık ticaret birliği Aspakrindo’nun başkanı Robby Bun, kayıt işlemlerinin tamamlanması için son tarihin 17 Ağustos 2024 olduğunu belirtti:

Potansiyel kripto borsaları için bir son tarih var. Belirtilen zamana kadar kayıt yaptırmazlarsa, otomatik olarak Endonezya’da faaliyet gösteremeyecekler. Son kayıt tarihi 17 Ağustos 2024’dür.

Yetkililer tarafından sunulan verilere göre ülkede kayıtlı 12 milyon hisse senedi yatırımcısı ve kayıtlı 18 milyon kripto para yatırımcısı bulunuyor.

Endonezya Ülkedeki Tüm Kripto Para Borsalarına Kayıt Zorunluluğu Getirdi! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.



from Koin Bülteni https://ift.tt/CDMmJQV
via koinbulteni.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı