Commerzbank, Altın Fiyatı Hedeflerini Düşürdü! İşte Nedeni?

Commerzbank, Altın Fiyatı Hedeflerini Düşürdü! İşte Nedeni?

Commerzbank, Fed’in faiz oranlarını daha az agresif bir şekilde düşüreceğini tahmin ediyor. Bu yüzden de 2024 yılana ilişkin altın fiyatı hedeflerini düşürdü.

Commerzbank, altın fiyatı hedefini düşürdü, çünkü…

Altın ve gümüşün uzun süredir konsolidasyon devam ediyor. Bu yüzden yatırımcı duyarlılığını da olumsuz etkiliyor. Bunun ardından, uluslararası bir banka bu yıl için altın fiyatı hedefini düşürdü. Commerzbank’ın araştırma müdürü Thu Lan Nguyen, altınla ilgili son notunda, altın için fiyat hedefini 50 dolar düşürdüğünü söyledi. Emtia analisti aynı zamanda gümüş için yılsonu hedefini de düşürüyor.

Nguyen, altın fiyatlarının bu yıl içinde 2.100 dolara yükseleceğini tahmin ediyor. Bunun da fiyatı Aralık’taki tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.135 doların altına düşüreceğini belirtiyor. Gümüşe de bakan Nguyen, değerli metalin ilk tahmin olan 30 dolardan düşüşle yılı 28 dolardan bitireceğini öngördüğünü söylüyor. Bu değişikliğin nedeni olarak Nguyen, şu açıklamayı yapıyor:

Bu büyük ölçüde ABD Merkez Bankası’nın önümüzdeki dönemde temel faiz oranını daha önce beklediğimizden çok daha az düşüreceği beklentisinden kaynaklanıyor.

Altın fiyatı

Fed’in agresif faiz indireceği beklentileri rafa kalktı!

Alman bankası Aralık ayının sonlarından bu yana, enflasyonun zayıflaması ve ekonomik faaliyetlerin yumuşaması nedeniyle Federal Reserve’in faiz oranlarını agresif bir şekilde düşürmesini bekliyordu. Commerzbank, Fed’in önümüzdeki iki yıl içinde faiz oranlarını %3,50’ye düşürmesini bekliyordu.

Ancak bankanın ekonomistleri, ekonomik faaliyetin olumlu seyretmesi ve enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalması nedeniyle beklentilerini revize etti. Commerzbank, Federal Reserve’in daha uzun süre kısıtlayıcı para politikasını sürdüreceğini tahmin ediyor. Bu nedenle Fed Funds oranlarının 2025 yılı sonuna kadar yalnızca %4,25’e düşeceğini öngörüyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Federal Reserve, faiz oranlarının düşmesi beklenirken, enflasyonun %2’lik hedefine gerileyeceğine dair daha fazla kanıt görmesi gerektiğini açıkça ifade etti.

Commerzbank, Altın Fiyatı Hedeflerini Düşürdü! İşte Nedeni?

Altın fiyatındaki düşüş sınırlı olacak, çünkü…

Commerzbank altın fiyatı hedefini aşağı çekerken, Nguyen değerli metaller için hala sınırlı bir düşüş öngörüyor. Nguyen’in altın ve gümüş konusunda iyimser kalmasının nedenlerinden de bahsediyor. Analiste göre, bunun bir nedeni de Fed’in enflasyonu %2’lik hedefine indirmesinin pek mümkün olmaması. Nguyen, bu konudaki görüşlerini şu şekilde ifade ediyor:

Devam eden enflasyonist riskler, ABD reel faiz oranı görünümü üzerinde baskı oluşturduğundan ve bu nedenle altın yatırımlarının göreceli olarak cazip görünmeye devam etmesini sağladığından altın fiyatına fayda sağlaması gerekir. Sonuç olarak, bu yıl altın fiyatının yükseleceği yönündeki görüşümüzü koruyoruz. Ancak gelecek yıl, ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine yönelik sınırlı kapsamı nedeniyle fiyatın istikrar kazanması bekleniyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Commerzbank, Altın Fiyatı Hedeflerini Düşürdü! İşte Nedeni?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/w2XRp0C
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı