Spot Bitcoin ETF Tamam, Grayscale SEC’e Sonraki İçin Bastırıyor!

Spot Bitcoin ETF Tamam, Grayscale SEC’e Sonraki İçin Bastırıyor!

Bir kripto para varlık yönetim şirketi olan Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu, yeni bir yatırımcı sınıfına kapı açacak olan Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için opsiyon ticaretini onaylamaya çağırıyor. Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, bunun için SEC’e bir mektup yazdı. Sonnenshein, Grayscale Bitcoin Trust için opsiyon ticaretini reddetmenin hissedarlarına karşı “haksız bir ayrımcılık” olacağını belirtti. Ayrıca, düzenleyici kurumların daha önce Bitcoin vadeli işlemleriyle ilgili ETF opsiyonlarını onayladığına dikkat çekti.

Grayscale, SEC’ten opsiyon ticareti için onay istiyor!

Michael Sonnenshein, “GBTC ve diğer Bitcoin spot ETP’lerinde borsada listelenen opsiyonları alıp satabilmenin GBTC ve tüm Bitcoin spot yatırımcıları için kritik öneme sahip olduğunu” vurguladı. Bitcoin, 2020 Aralık’tan bu yana en büyük aylık artış olan %47’nin üzerinde aylık büyüme kaydetti. Bunda spot Bitcoin ETF ürünleri önemli bir rol oynadı. Çünkü, daha fazla yatırımcıya kripto para birimiyle tanışma fırsatı verdi.

Bu arada, varlık yönetimi şirketleri bu coşkudan faydalanıyor. SEC’e, Bitcoin volatilitesini artırmak için opsiyonları kullanan bazıları da dahil olmak üzere, daha karmaşık kripto para birimi ürün tekliflerinin ikinci dalgasını sunuyor.

Grayscale, Spot Bitcoin ETF İçin SEC Karşısında Zafere Ulaştı!

Spot Bitcoin ETF opsiyonları için onay süreci nasıl olacak?

Opsiyonlar, sahiplerine belirli bir tarihte önceden belirlenmiş bir fiyattan varlık alma veya satma hakkı verir. Bu yeni Bitcoin ETF ürün seçenekleri için düzenleyici onayın birkaç ay sürmesi olası. SEC, borsaların opsiyonları listelemek için yapması gereken teknik kural değişikliklerini gözden geçirmekten sorumlu. Ayrıca, genellikle ETF işlem görmeye başladıktan birkaç gün sonra bunları onaylar.

Bu arada, düzenleyici kurumların Bitcoin’i bir emtia olarak kabul ettiğini belirtmek gerekiyor. Bu yüzden, Bitcoin spot ETF opsiyonları, emtia türevlerini düzenleyen Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’ndan (CFTC) da onay gerektirebilir. Bu da onay sürecini daha da karmaşık hale getiriyor.

Dev Şirketlerden Bitcoin ETF Hamlesi! Yeni Rakipler Ortaya Çıktı!

Spot Bitcoin ETF opsiyonlarının faydası ne?

Uzmanlar, opsiyonlar olmadan büyük yatırımcıların risk yönetimi sorunlarıyla karşı karşıya kalacağını söylüyor. Ayrıca, bunun birçok kişinin katılımını engelleyebileceğini belirtiyor. Analistler bunun ETF’lere 100 milyar dolara kadar fon aktarılmasına yardımcı olabileceğini kaydediyor. Sonnenshein, opsiyonların yeni ETF hisseleri için fiyat keşfini kolaylaştıracağını, söylüyor. Ayrıca, yatırımcıların piyasa koşullarında gezinmesine, riskten korunmasına ve gelir elde etmesine yardımcı olacağını belirtiyor. Bu bağlamda Sonnenshein, şu hususların altını çiziyor:

Opsiyonlar ayrıca, piyasa yapıcılar ve brokerlar gibi daha fazla düzenlemeye tabi piyasa katılımcılarının ürün ticareti yapmasına olanak tanıyarak Bitcoin’i daha da düzenleyici hale getirecektir.

grayscale 1 1280x720 1

Grayscale, varlıklarını 2.223 BTC azalttı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Grayscale bir süredir Bitcoin varlıklarını satıyor. Lookonchain’in izlemesine göre, bugün 8 ETF’nin varlıklarını 14.934 BTC (yaklaşık 940 milyon dolar) artırdı. Bununla birlikte Grayscale varlıklarını yalnızca 2.223 BTC (yaklaşık 139,8 milyon dolar) azalttı. Bunların arasında:

  • BlackRock 10.140 BTC’lik (yaklaşık 638 milyon dolar) varlıklarını artırdı;
  • Fidelity 4.066 BTC’lik (yaklaşık 255,9 milyon dolar) varlıklarını arttırdı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Spot Bitcoin ETF Tamam, Grayscale SEC’e Sonraki İçin Bastırıyor!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/ZGigWEU
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı