Altın Zirvelere Yelken Açtı: Commerzbank ve ANZ’den Tahminler!

Altın Zirvelere Yelken Açtı: Commerzbank ve ANZ’den Tahminler!

Altın fiyatları, Fed’den Christopher Waller’ın faiz indirimlerinin gecikeceğini söylemesine rağmen yükselişe geçti. Bunun yanında jeopolitik gerilimler altının güvenli liman statüsünü koruyor. Analistlere göre altının yörüngesi enflasyon ortamında Fed’in faiz stratejisine bağlı. Bu ortamda Commerzbank ve ANZ ekonomistleri, altının güç kazanmasına dikkatleri çekiyor.

Commerzbank: Fed’in şahin yorumları bile altını durduramıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, güçlü bir hamleyle yatırımcılarının yüzünü güldürdü. Sarı metal yazı sırasında 2.200 dolar seviyesine yakın seyrediyor. Commerzbank’taki ekonomistlere göre piyasa, faiz indirimlerinin daha geç geleceği ve daha az önemli olacağı riskini hafife alıyor. Bu bağlamda ekonomistler şu değerlendirmeyi yapıyor:

Federal Reserve‘den gelen şahin yorumlar bile sarı metali etkiliyor gibi görünmüyor. Daha Çarşamba günü Fed Başkanı Christopher Waller, son ekonomik verilerin faiz indirimlerinin ertelenmesini ya da miktarının azaltılmasını gerektireceğini vurguladı. Bu nedenle piyasa, ABD faiz indirimlerinin daha geç ve daha az önemli olması riskini hafife alıyor gibi görünüyor. Üst düzey Fed yetkililerinin faiz tahminlerinin medyanı son toplantıda değişmemiş olsa da, dağılım sadece birkaçının faiz oranlarını yükseltmek zorunda kalacağını gösterdi.

Altın Zirvelerde Dolaşıyor: Düşüşler Satın Alma Fırsatı mı?

ANZ: Altın piyasası enflasyon düşüş beklentisini fiyatlıyor!

Bu arada altın, enflasyonun düşeceği beklentisiyle son dönemdeki kazançlarını genişletti. ANZ Bank ekonomistlerine göre, güvenli liman talebi güçlü kalmaya devam ediyor. Ekonomistler, bu konuda şu açıklamayı yapıyor:

Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ABD Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi Cuma günü piyasalar kapalıyken açıklanacak. Yükselen altın fiyatı, piyasanın enflasyonda daha fazla düşüş beklediğini ve merkez bankalarının bu yılın ilerleyen dönemlerinde faizleri düşürme hamlesini destekleyeceğini gösteriyor. Güvenli liman talebi de güçlü kalmaya devam ediyor.

DeCarley Trading Kurucusu: Altın Bu Zirveye Gidiyor, Ancak…

Altın fiyatı için kısa tahmin: İhtiyatlı yükseliş hakim!

Piyasa analisti James Hyerczyk, altının piyasa ve teknik görünümünü şu şekilde değerlendiriyor. Waller’ın faiz indirimleri konusundaki temkinli duruşu ve devam eden jeopolitik riskler göz önüne alındığında, altın için kısa vadeli görünüm ihtiyatlı bir şekilde yükseliş eğilimini koruyor. Faiz indirimlerinin ertelenmesi ya da azaltılması olasılığı, küresel gerilimlerin ortasında altının güvenli liman statüsüyle birleştiğinde, yakın vadede altın fiyatları için istikrarlı ya da hafif yukarı yönlü bir yörüngeye işaret ediyor.

Bu arada, altın ayın büyük bölümünde belirli bir aralıkta kaldı. Sarı metal bu dönemde 2.146,00 ila 2.222,92 dolar arasında işlem gördü. Bu direnç seviyesinin üzerine çıkması, fiyatları potansiyel olarak 2.300 dolar seviyesine doğru itebilir. Ancak aşağı yönlü riskler çok büyük. Bu boğrultuda, 50 günlük hareketli ortalama 2.080,00 dolar önemli bir hedef. Bu hareket, piyasanın Fed’in 2024’te üç faiz indirimi beklentisine verdiği tepkiyle uyumlu.

Altın
Altın fiyatları günlük grafik

Altın, Perşembe günü yükseliş eğilimini sürdürürken, yatırımcılar 2.222,915 dolar ile rekor seviyenin test edilmesini bekliyor. Bu seviyenin ötesinde bir direnç olmadığı için fiyatların yükselmeye devam etmesi mümkün. Aşağı yönde ise, son fiyat hareketleri kısa vadeli desteği 2.146,155 dolara taşıdı. Bu, aşağı yönlü birincil hedef olan 50 günlük hareketli ortalama olan 2.056,70 dolar ile aşağı yönlü bir hızlanma için potansiyel bir tetikleme noktasıdır.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Altın Zirvelere Yelken Açtı: Commerzbank ve ANZ’den Tahminler!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/xczOv59
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı