Fed Faiz Kararı Yaklaşıyor: Altın, Nasıl Bir Tepki Verecek?

Fed Faiz Kararı Yaklaşıyor: Altın, Nasıl Bir Tepki Verecek?

Piyasa Fed’in şahin duruşunu beklerken altın düşüş yörüngesinde işlem görüyor. Yatırımcılar Çarşamba günkü Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) öncesinde temkinli. Altın, mevcut düşüşe rağmen Mayıs ayında yaklaşık %4 artışla üçüncü aylık kazancını elde etmeye hazırlanıyor.

Altın piyasasında Federal Reserve’in etkisi

Traderlar Çarşamba günkü Federal Reserve toplantısını bekliyor. Bu bekleyişin ortasında altın Salı günü daha düşük işlem görüyor. Mevcut durumda sarı meal 2.320 doların altında ilerliyor. Bu düşüşe rağmen altın, bu ay yaklaşık %4’lük bir artış kaydetti. Böylece parlak metal, üst üste üçüncü aylık kazancını elde etme yolunda ilerliyor.

Odak noktası, Federal Açık Piyasa Komitesi’nin bu Çarşamba günü açıklayacağı ve son enflasyon eğilimlerine yanıt olarak şahin bir değişimin beklendiği karar. Bloomberg’e göre swap traderları beklentilerini değiştirdi. Bu doğrultuda yıl sonuna kadar en fazla iki faiz indirimi öngörüyorlar. Bu 2023 Kasım’dan bu yana en az faiz indirimi olacak. Yüksek faiz oranları, faiz getirisi olmadığı için genellikle altının cazibesini azaltıyor.

Altın Yol Ayrımında: Göstergeler Nereye İşaret Ediyor?

Güçlü talep ve jeopolitik gerginlikler

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın, yılbaşından bugüne %12’nin üzerinde yükseldi. Bu, başta Çin olmak üzere Asya piyasalarından gelen güçlü talep ve Ukrayna ve Orta Doğu gibi bölgelerde devam eden jeopolitik gerilimlerle destekleniyor. Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının altın alımlarında yıla rekor bir başlangıç yapıldığını bildirdi. Ayrıca, kısmen Japonya’nın döviz piyasalarına müdahalesine ilişkin spekülasyonlar nedeniyle zayıflayan ABD doları da altın fiyatlarını destekledi.

ANZ analistleri düzeltme sonrası yükseliş bekliyor

Jeopolitik istikrarsızlık ve merkez bankası talebi altının son dönemdeki kazançlarının temel itici güçleri oldu. Şimdi odak noktası makroekonomik göstergelere ve merkez bankası politikalarına doğru kaymış durumda. Yaklaşan ABD tarım dışı istihdam verileri ve Federal Reserve’in politika yönü piyasa beklentilerini şekillendirmede kritik öneme sahip olacak. Mevcut geri çekilmeye rağmen ANZ analistleri altınla ilgili olumlu görüşlerini koruyor. Analistler, sağlıklı bir düzeltmenin ardından 2.500 dolara kadar yükseleceğini öngörüyor.

Finans Uzmanı: Altının Bu Seviyelere Düşmesini Göz Ardı Etmeyin!

Kısa vadeli tahmin: Altının fiyat patikası yükseliş yönünde!

Piyasa analisti James Hyerczyk, altının kısa vadeli görünümünü şu şekilde değerlendiriyor. Federal Reserve’in beklenen şahin duruşu, özellikle faiz oranlarını ve ABD dolarının değerini etkileyecektir. Bunun da finansal ortamı önemli ölçüde etkisi altına alması mümkün. Şahin bir duruş genellikle daha yüksek faiz oranlarına yol açar. Bu da getirilerin diğer para birimlerine göre daha cazip hale gelmesiyle doları güçlendirir. Dolardaki bu güçlenme, diğer para birimlerinde daha pahalı hale gelerek talebi azaltır. Dolayısıyla bu da altın fiyatları üzerinde tipik olarak aşağı yönlü baskı oluşturur.

Ancak altının uzun vadeli görünümü temelde yükseliş eğilimini koruyor. Güçlenen dolar ve yükselen faizler nedeniyle kısa vadede yaşanabilecek olası düşüşlere rağmen, devam eden jeopolitik riskler ve özellikle merkez bankaları ve Asya piyasalarından gelen talebin sürmesi altın fiyatlarına güçlü bir destek sağlıyor. Buna ek olarak, jeopolitik gerilimlerin tırmanmaya devam ediyor. Bunun da altının güvenli liman olarak cazibesini yeniden canlandırması mümkün. Böylece, güçlenen doların etkisini dengeleyebilir. Özetle, Fed’in şahin adımları altının yükselişini geçici olarak sınırlayabilecek olsa da, süregelen talep ve makroekonomik belirsizlikler, bu acil baskılar azaldığında altının fiyat patikasının yükseleceğini gösteriyor.

Altın fiyatı teknik görünümü

Analist James Hyerczyk, altının teknik görünümüne de bakıyor. Kısa vadeli trend aşağı yönlü. Ancak orta vadeli trend yukarı yönlü. Birkaç günlük konsolidasyona rağmen, kısa vadeli dip ile yükseliş trendindeki 50 günlük hareketli ortalama arasındaki mevcut mesafe nedeniyle tüccarlar tedirgin olmaya devam ediyor. Kısa vadeli 23 Nisan dip seviyesi olan 2.291,46 doların altına inilmesi, aşağı yönlü ivmenin 50 günlük hareketli ortalama olan 2.218,07 dolara doğru hızlanmasını tetikleyebilir. Bununla birlikte, 2.352,64 dolardaki küçük zirveyi yeniden yakalamasının, kalan boğalara biraz hayat vermesi mümkün.

Altın fiyatı günlük grafik

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Fed Faiz Kararı Yaklaşıyor: Altın, Nasıl Bir Tepki Verecek?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/7IpnXk3
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı