Glassnode’dan Bitcoin Raporu: Boğa Bir Önceki Döngüye Göre Çok Erken Başladı!

Glassnode’dan Bitcoin Raporu: Boğa Bir Önceki Döngüye Göre Çok Erken Başladı!

Glassnode, geçtiğimiz boğa piyasası ile günümüzü karşılaştırarak piyasanın olası konumuna ilişkin analizlerde bulundu.

On-chain analiz platformu Glassnode, 30 Nisan tarihinde yayınladığı raporda kripto para piyasasının güncel durumuna yer verdi. Söz konusu raporda boğa dinamikleri, büyük ve küçük yatırımcı hareketleri, kar zarar durumu gibi metriklere odaklanan analistler, piyasa için olası senaryolara değindi.

Net Gerçekleşmemiş Kar ve Zarar (NUPL) metriği üzerinden yapılan analizde, piyasanın uzun süredir boğa yaşıyor olabileceği vurgulandı.

Bir önceki yarılanma döngüsünde, NUPL verisinin yarılanmadan 8,5 ay sonra 0,5 puanı aşarak “öfori” alanına girdiğini vurgulayan analistler, bu veri aktif olduktan sonra 10 ay kadar boğa yaşandığını hatırlattı.

Öte yandan bu döngüde NUPL, halvingden yaklaşık 6,5 ay önce 0,5 seviyesini geçerek boğanın öfori aşamasını beklenenden erken başlattı. Bu belirgin değişim, ABD ETF’lerinin piyasaya güçlü bir talep getirerek fiyat hareketini şekillendirme ve hızlandırmadaki önemini gözler önüne serdi.

Bu metriğe göre boğa piyasasının coşku aşaması (NUPL>0,5) son 7 aydır aktif olarak piyasanın mevcut durumunu resmetti.

Kripto para piyasası yeni zirvelere doğru tırmanırken uzun ve kısa vadeli yatırımcıların kar satışı yaptığını ek olarak uzun vadedir hareketsiz bekleyen cüzdanların da aktif hale gelerek yeni satış baskıları yarattığı vurgulandı:

Piyasa yeni zirvelere doğru yükselirken, yatırımcıların gelen talebi karşılamak için hareketsiz arzı piyasaya geri getirmesiyle satış baskısı yeniden etkinleşiyor.

Glassnode’dan Bitcoin Raporu: Boğa Bir Önceki Döngüye Göre Çok Erken Başladı! isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.



from Koin Bülteni https://ift.tt/nzSKbAZ
via koinbulteni.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DOGE, SOL, ADA, XRP Coin ve Bu 4 Coin için Al-Sat Seviyeleri!

Altcoin Ustası 3 Token İsmi Verdi: En İyi Bahisler!

Tesla üretimde 6 milyonu, BYD ise 7 milyonu geride bıraktı