Peter Schiff, Bitcoin’i Altın ile Kıyasladı: Uyanın!

Peter Schiff, Bitcoin’i Altın ile Kıyasladı: Uyanın!
Peter Schiff, Bitcoin’i Altın ile Kıyasladı: Uyanın!

Europac Baş Ekonomisti ve Küresel Stratejist Peter Schiff, Bitcoin (BTC)’nin geleceğine ilişkin karamsarlığını bir kez daha ortaya koydu. Tıpkı geçen hafta yaptığı gibi Schiff, lider kripto para BTC’nin görünümünü altınınkiyle karşılaştırıyor.

Peter Schiff: Gerçekte, Bitcoin altına kıyasla kaybettirdi!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin ve altın tartışması on yıldan uzun bir süredir devam ediyor. Schiff, altının kısa süre önce yeni bir zirveye ulaştığını ve piyasa değerini 25 dolar artırdığını belirtti. Sonuç olarak, geleneksel varlık şu anda 2.450 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Ancak altın savunucusu altının 2.500 doları geçmesinin sadece bir zaman meselesi olduğuna inanıyor. Schiff hemen Bitcoin’i hedef aldı ve kripto paranın 2021’deki rekor seviyesinin %30’unu kaybettiğini belirtti. Bu bağlamda Schiff, şu açıklamayı yapıyor:

Altın yeni bir rekor daha kırdı. 25 doların üzerinde yükseldi ve 2.450 doların hemen altında işlem görüyor. Çok geçmeden 2.500 doların üzerine çıkacaktır. Buna karşılık, altın cinsinden fiyatlandırılan Bitcoin, neredeyse üç yıl önceki 2021 rekor seviyesine göre %30 düşüşte. Uyanın ve ayı piyasasının kokusunu alın HODLers.

Ekonomist, geleneğinde olduğu gibi, yatırımcıların dikkatini Bitcoin için olası bir ayı piyasasına çekiyor. Schiff’in gönderisi, bu yatırımcı grubundan pozisyonlarından çıkmalarını istediğini gösteriyor. Ne yazık ki, Bitcoin karşıtı açıklamaları ve imaları birçok kripto meraklısını eskisi gibi rahatsız etmiyor. Schiff’in ifadesine göre, BTC fiyatı zaman içinde önemli bir düşüş trendi gördü. Son iki hafta, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun spot Bitcoin ETF‘lerine yeşil ışık yakmasının ardından elde ettiği kazançların büyük bir yüzdesini kaybettiği için BTC üzerinde daha stresli geçti.

BTC fiyatı büyük yük boşaltmalarının ortasında dalgalandı

Mart ayının ortalarında BTC, 73.000 doların üzerinde bir Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine (ATH) ulaşarak birçok yatırımcıyı kısa sürede milyoner yaptı. Ancak, kripto para 65.000 dolar civarında destek bulana kadar kademeli olarak düşmeye başladığından bu kazanç kısa sürdü. Haziran ayı daha büyük bir düşüş trendiyle geldi. Bu kez Bitcoin 60.000 doların üzerinde kalmakta zorlandı. Temmuz ayının ilk haftasında, madeni para daha da düştü ve 52.000 dolara kadar geriledi.

Goldilocks Senaryosu: Bernstein'den Bitcoin için 'Trump' Yorumu!

Bu durumun, hareketsiz balinalar, Alman hükümeti ve daha yakın zamanda Mt.Gox tarafından BTC’nin birkaç kez boşaltıldığı zamana denk geldiğini belirtmek gerekiyor. Son birkaç gün içinde Bitcoin biraz toparlandı ve hatta altın boğa gibi kötümserlerin beklentilerinin ötesinde fiyat rallisini uzatabilir. Yazı sırasında BTC 64.641 dolardan işlem görüyordu. Bu da son 24 saat içerisinde %2,15’lik bir artışa tekabül ediyordu. Bu arada Peter Schiff, çok sayıda BTC holdinginin boşaltılmasının, Bitcoin balinalarının Bitcoin ETF yatırımcılarını çanta sahipleri olarak ayarlamasının bir parçası olduğuna inanıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Peter Schiff, Bitcoin’i Altın ile Kıyasladı: Uyanın!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/1UYutHA
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üst seviye Intel işlemcilerin sorunu hala çözülemedi

En pahalı 10 oyun mouse - 10 most expensive gaming mouse

Ünlü Kripto Milyarderinin Radarında O Meme Coin Var: Alacak!