Altın için Eylül Nasıl Geçecek: Yükseliş Düşüşe mi Dönecek?

Altın için Eylül Nasıl Geçecek: Yükseliş Düşüşe mi Dönecek?
Altın için Eylül Nasıl Geçecek: Yükseliş Düşüşe mi Dönecek?

Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun son ticaret verilerine göre, para yöneticileri yükseliş bahislerini artırıyor. Raporlar, hedge fonlarının bir miktar altın ve gümüş tutmanın değerini anlamaya başladığını gösteriyor. Analistlere göre, zirvelere yakın seyretse de altının hala koşacak çok yeri var

Altın piyasasında çok az spekülatif köpük var!

CFTC’nin 20 Ağustos’ta sona eren haftaya ilişkin ayrıştırılmış Trader Taahhütleri raporu, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerindeki spekülatif brüt long pozisyonlarını 18.298 kontrat azaltarak 222.142’ye düşürdüğünü gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 2.908 kontrat artışla 28.837’ye yükseldi. Altının net pozisyonu şu anda 193.305 kontrat seviyesinde. Yükselen spekülatif pozisyon, küresel ekonomi Covid-19 salgınının ilk etkilerini Federal Rezerv’in acil bir toplantıda faiz oranlarını 50 baz puan düşürdüğü 2020 Mart’ın başından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere altın fiyatları rekor seviyelerde. Bununla birlikte, analistler değerli metal piyasasının aşırı alımlı olmadığını söylüyor. Ayrıca, piyasada çok az spekülatif köpük olduğunu belirtiyorlar. Spekülatif pozisyonlar son dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bununla birlikte, bazı analistler bunun oldukça yavaş bir yükseliş olduğunu belirtiyor. Spekülatif faaliyetler Mart ayından bu yana nispeten istikrarlı seyrediyor. MarketVector Indexes Endeks Ürün Yönetimi Küresel Başkanı Joy Yang, altının art arda rekor seviyelere çıkarken sağlam bir temel oluşturduğunu söylüyor.

Jeopolitik Gerginlik Tırmanıyor: Altın için Kazançları Artıracak mı?

Altının hala yükselmek için yeri var!

MKS PAMP Araştırma ve Metal Stratejisi Başkanı Nicky Shiels, geçen hafta görülen girişlerin 2019 faiz indirim döngüsünden önce görülen girişlerin yaklaşık dörtte biri büyüklüğünde olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte, pozisyon almanın zaten önceki döngünün üzerinde olduğunu kaydediyor. Shiels, yüksek spekülatif pozisyona rağmen altının hala yükselmek için yeri olduğunu söylüyor.

Cuma günkü bir notta Shiels, “Hiçbir şekilde TÜM yatırımcılar tüm silindirleri ateşlemiyor. Ayrıca, şimdi teyit edilen ‘Powell Pivotu’ ile herhangi bir artan ABD doları zayıflığı, seçimlere girişlerin hızlandığını görmeyecektir” diyor.

ING, 2024 Son Çeyrek için Altın Tahminlerini Açıkladı: Bu Seviyeler!

Önümüzdeki ay yatırımcılar altına daha fazla ilgi gösterecek!

Yılın büyük bir bölümünde, fiyatları rekor merkez bankası alımları ve Asya bireysel talebi yönlendirdi. Bunun için yatırımcı talebi altın piyasasında minimal bir rol oynadı. Ancak analistler, Fed’in önümüzdeki ay gevşeme döngüsüne başlamasıyla birlikte yatırımcıların altına daha fazla ilgi göstermeye başlamasını bekliyor. TD Securities emtia analistleri Cuma günü yayınladıkları bir notta, şu değerlendirmeye yer verdi:

CTA trend takipçileri tükenirken, bu akışlar büyük ölçüde, yaklaşan bir kesinti döngüsü, jeopolitik, açıklar, düşük oranlar ve düşen dolardan cesaret alan ve net pozisyonlarını aşırı seviyelere doğru artıran isteğe bağlı para yöneticilerini yansıtıyor.

UBS Analisti Yıl Sonu Altın Tahminini Açıkladı: Bu Seviyeler!

Altın piyasası henüz tam potansiyelini görmedi!

Eric Stand, altın piyasasının henüz tam potansiyelini görmediğini söylüyor. Stand’e göre altın uzun vadeli bir yükseliş trendinde kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte, yatırımcıları yüksek spekülatif pozisyonların piyasada kısa vadeli bir dalgalanma yaratabileceği konusunda da uyarıyor. Analistler, hisse senedi piyasalarındaki herhangi bir zayıflığın bir likidite olayını tetikleyebileceğini ve bunun da altın üzerinde baskı yaratacağını belirtiyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Altın için Eylül Nasıl Geçecek: Yükseliş Düşüşe mi Dönecek?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/Ljo1GBk
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üst seviye Intel işlemcilerin sorunu hala çözülemedi

En pahalı 10 oyun mouse - 10 most expensive gaming mouse

Ünlü Kripto Milyarderinin Radarında O Meme Coin Var: Alacak!