Bitcoin ve Altcoinler Güçlü Yükseliyor: Boğa Sezonu Başlıyor mu?

Bitcoin ve Altcoinler Güçlü Yükseliyor: Boğa Sezonu Başlıyor mu?
Bitcoin ve Altcoinler Güçlü Yükseliyor: Boğa Sezonu Başlıyor mu?

Kriptokoin.com olaraka da bildirdiğimiz gibi, kripto piyasası, geçtiğimiz Cuma günü ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın Jackson Hole toplantısında faiz indirimi sinyali vermesiyle birlikte büyük bir yükseliş dalgası yakaladı. Bu gelişme, hem Bitcoin (BTC)’de hem de altcoinlerde hızlı bir yükselişe yol açtı. Dolayısıyla, piyasa genelinde 110 milyar doları aşan bir artış gerçekleşti. Yatırımcılar, Bitcoin’in hafta sonu 70.000 dolar seviyelerine ulaşmasını bekliyor.

Bitcoin Liderliğinde Kripto Piyasasında Yükseliş

Bitcoin, kripto piyasasında başı çekerek önemli bir yükseliş gösterdi. Bu süreçte, Bitcoin fiyatı %5,5’lik bir artışla 65.000 dolar seviyesine yükseldi. Ayrıca, günlük işlem hacmi %66 artarak 43,1 milyar dolara ulaştı. Son 24 saat içinde, kripto piyasasında 180 milyon dolardan fazla likidasyon gerçekleşti. Özellikle bu likidasyonların 140 milyondan fazlası kısa pozisyonlardan geldi. Bu nedenle analistler, hafta sonu için Bitcoin fiyatının 70.000 dolara yükselmesini bekliyor.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşması sonrası spot Bitcoin ETF’lerine olan kurumsal ilgi de hızla arttı. Ayrıca, Cuma günü spot BTC ETF’lerine net girişler 251 milyon doları buldu. Bu gelişmelerle birlikte, BlackRock, Fidelity ve Grayscale gibi büyük şirketler, bir günde 50 milyon doların üzerinde giriş sağladı.

Altcoinler de Rallinin Tadını Çıkarıyor

Öte yandan, Fed Başkanı’nın para politikasında gevşeme sinyali vermesi, altcoin piyasası için de olumlu bir atmosfer oluşturdu. Bunun sonucunda, Ethereum fiyatı %4,5 oranında artarak 2.750 dolar seviyelerine ulaştı. Ayrıca, Ethereum’un piyasa değeri 330 milyar doları aştı. Aynı şekilde, günlük işlem hacmi %61 artış göstererek 16,8 milyar dolara çıktı. Analistler, Ethereum’daki %5-10’luk bir artışın bazı küçük altcoinlerde %50-100 arasında bir yükseliş tetikleyebileceğini söyledi.

Solana, Dogecoin ve Shiba Inu gibi altcoinler de kripto piyasasındaki bu ralliye katıldı. Bununla birlikte yaklaşık %6’lık kazançlar elde etti. Bu sırada, Cardano ve Tron fiyatları ise %5 oranında arttı. Böylece, alt sezonun başlamasıyla birlikte yatırımcılar altcoin portföylerini güçlendirmeye hazırlanıyor.

Kripto Piyasasında Gelecek Beklentileri

Sonuç olarak, kripto piyasası, Fed’in faiz indirimi olasılığıyla yükselişini sürdürebilir. Yatırımcılar, özellikle altcoinlerdeki potansiyeli yakından takip ediyor. Eğer Fed, önümüzdeki ay 25 veya 50 baz puanlık bir faiz indirimi yaparsa, bu durum kripto piyasasına ek bir ivme kazandırabilir. Bitcoin ve altcoinler uzun vadeli bir boğa piyasasının sinyallerini veriyor. Yatırımcılar, bu dönemde pozisyonlarını güçlendirip stratejik adımlar atıyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için Bitcoin ve Altcoinler Güçlü Yükseliyor: Boğa Sezonu Başlıyor mu?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/tTuApQI
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üst seviye Intel işlemcilerin sorunu hala çözülemedi

En pahalı 10 oyun mouse - 10 most expensive gaming mouse

Ünlü Kripto Milyarderinin Radarında O Meme Coin Var: Alacak!