TD Securities Önemli Bir Düzeltme Bekliyor: Altın Bu Seviyelerden Alınır!

TD Securities Önemli Bir Düzeltme Bekliyor: Altın Bu Seviyelerden Alınır!
TD Securities Önemli Bir Düzeltme Bekliyor: Altın Bu Seviyelerden Alınır!

Altın fiyatları bu yıl rekorlar kırdı. Bir çok analist ve uzman, altının daha fazla yükseleceğini tahmin ediyor. Bununla birlikte bir düzeltmenin zamanının geldiğini düşünenler de var. TD Securities emtia analisti Daniel Ghali’ye göre, yüksek altın fiyatları piyasanın daha düşük faiz indirimi beklentilerine henüz uyum sağlayamadı. Bu yüzden analist, önemli bir düzeltme için zamanın geldiğini söylüyor.

Altın fiyatları için bir geri çekilmenin işaretleri var!

Kriptokoin.comdan takip ettiğiniz üzere, parlak metal zirvelere çıktıktan sonra biraz irtifa kaybetti. Ancak, bazı analistler daha fazla düşüş için yer olduğunu söylüyor. Daniel Ghali’ye göre, fiyat hareketleri ‘eğrinin gerisinde’ kalan bir Fed ile tutarsız. Ayrıca, son ABD NFP’nin, piyasanın beklenen faiz indirimi yoluna ilk somut meydan okuma olduğunu söylüyor. Analist, “Faiz piyasaları Fed’in izleyeceği yolu belirgin bir şekilde yeniden fiyatlamaya başladı. Ancak altın fiyatları henüz likidasyonlarla aşağı çekilmedi.” diyor. Bu bağlamda Ghali, şu açıklamayı yapıyor:

Sonuçta, Fed’in zayıflığı göz önüne alındığında gevşeme döngüsünün yolunu yeniden fiyatlandırmanın bir sınırı var. Sarı Metal ilk CTA satış programı başlamadan önce hala yüksek bir güvenlik marjına sahip. Ayrıca, makro fon girişleri damla damla da olsa daha yüksek fiyatları desteklemeye devam ediyor. İlginç bir şekilde, hala kayda değer bir giriş olduğuna dair bir işaret görmüyoruz. Fiyat hareketlerinin ima ettiğinin aksine, pozisyonlama analizlerimize göre son haftalarda altına büyük girişler olmadı.

Altın Yatırımcıları Tetikte Bekliyor: Neler Olacak?

Jeopolitik gerilimler ve çatışmalar altına güvenli liman girişlerini tetikliyor

Ghali, bu yüksek seviyelerde altın fiyatları için zayıflayan desteğe dikkat çekiyor. Bu nedenle, piyasanın bu kadar az likidasyon görmesinin şaşırtıcı olduğunu söylüyor. Bu arada Ghali, geçen hafta, İran ve İsrail arasında doğrudan bir askeri çatışma tehdidinin, Asya’daki talebin yumuşamasına rağmen altına güvenli liman girişlerini tetiklediğini belirtiyor. Ghali, araştırma notunda, şu hususların altını çiziyor:

Altındaki satış faaliyeti biraz sınırlı kaldı. Ancak en iyi traderlar geçen hafta yaklaşık 5 ton nominal altın likidite etti. Bu durum Batılı yatırımcı duyarlılığı ile tezat oluşturuyor. Makro fon pozisyonlarına ilişkin değerlendirmemiz Temmuz 2016’daki Brexit referandumundan bu yana en yüksek seviyelerde seyrediyor. Risk paritesi ve volatilite hedefli fonlardan yeniden yatırım çekilmesi CTA’lardan yeniden birikimi destekliyor. Böylece, fiyatlar zorlanmadan yükselmeye devam ediyor.

Altın Fiyatları Tahmini: Düzeltme mi Yükselişin Devamı mı?

Altın piyasalarındaki düzen birkaç ay öncesiyle aynı değil!”

Ghali, son zamanlarda değerli metal piyasalarındaki boğa korosu arasında ihtiyatlı bir ses oldu. Eylül ayının başlarında, altın piyasasının bazı temel ölçütlere göre aşırı satın alınmış göründüğü söyledi. Ayrıca, fiyatların 200 dolar veya daha fazla düşebileceği konusunda uyarılar yaptı. Ghali 2.500 dolarlık sarı metal için “Kesinlikle riskli. Bugün altın piyasalarındaki düzen, hangi açıdan bakarsanız bakın, birkaç ay öncesiyle aynı değil.” diyor. Ghali, piyasaların bugün fiyatladığı görünümün tamamen farklı olduğunu söylüyor. Buradan hareketle şu değerlendirmeyi yapıyor:

Oldukça agresif bir faiz indirim döngüsüyle desteklenen yumuşak bir inişten bahsediyoruz. Sermaye en az verimli olduğu alanlardan en verimli alanlara doğru hareket etmelidir. Dolayısıyla eğer piyasa bu küresel makro beklenti konusunda haklıysa, o zaman aslında sermayenin daha verimli kullanımlara doğru hareket etmesini beklersiniz. Bu şu anda altın için fiyatlandırılanla tutarsız.

Altını hangi seviyeden almak mantıklı?

Ghali, altını hangi fiyattan geri almak isteyeceğine de cevap veriyor. Analist, mevcut seviyelerden önemli bir düşüş hedeflediğini söylüyor. Bu nedenle altın almak için şu seviyeleri bekliyor:

Bahsettiğimiz tarihi analojilere göre 2.300 dolara yakın bir fiyatın makul olduğunu düşünüyoruz. Konumlanmanın bugünkü kadar gergin olduğu anlar tarihsel olarak %7 ila %10 arasında bir düşüşle sonuçlanmıştır, dolayısıyla bu bize makul görünüyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için TD Securities Önemli Bir Düzeltme Bekliyor: Altın Bu Seviyelerden Alınır!



from Kriptokoin.com https://ift.tt/1r4CJIf
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Üst seviye Intel işlemcilerin sorunu hala çözülemedi

En pahalı 10 oyun mouse - 10 most expensive gaming mouse

Ünlü Kripto Milyarderinin Radarında O Meme Coin Var: Alacak!