BİTCOİN’İN KADERİ HEP YÜKSELMEK Mİ?

BİTCOİN’İN KADERİ HEP YÜKSELMEK Mİ?
BİTCOİN’İN KADERİ HEP YÜKSELMEK Mİ?

Kripto paralar deyince öncelikle Avatar’daki yaşam ağacı gibi Bitcoin’i baz almak gerekli… Onun da arzı sadece 21 milyon ile sınırlı… Yani bir gün bir kurum çok parasıyla “Ben sürüyü gütmeye karar verdim” derse, işleri istediği gibi şekillendirebilir.

İnsan bir fenalaşıyor tabii düşününce… 5 Ekim 2009 tarihinde Bitcoin’in açıklanan ilk fiyatı bir zamanlar buralar dutluktu der gibiydi… 1.309 Bitcoin 1 dolara eşitti… Bugün 100.000 dolar! Hiç hesaplama insanın tadı kaçar.

Kripto para piyasasının toplam değeri 3,23 trilyon dolar… Bitcoin’in piyasa değeri 1,96 trilyon dolar… Tek başına NVIDIA şirketinin piyasa değerinin 3,6 trilyon olduğundan gidersek hikâyenin daha çok yolu var.

Para Bitcoin’i Bozar Mı?

Piyasaya esas dinamizmini Bitcoin’in, ETF (Exchange-Traded Funds) denilen yatırım fonlarına dahil olmasıyla kazandı.

İşler çok kolaylaştı. Yatırımcılar, bitcoin ETF‘leri sayesinde direkt olarak Bitcoin alıp satmak yerine, bu fonun hisselerini alarak Bitcoin piyasasına katılım sağladı. Her nimetin bir külfeti vardır tabii…

Ben Bitcoin’in anarşist yapısını sevdim. Merkezi olmayan, sansüre dayanıklı ve finansal özgürlüğü destekleyen bir sistemini…

Bitcoin’i finansal sisteme entegre edince onun anarşist kimliğini geleneksel piyasalara bağımlı hale gelecek sanki… Peki ya Bitcoin’in başlangıçtaki hedefi olan “finansal sistemi değiştirme” ideali… Lanet olsun adamım! Hedeflenen bu değildi…

Bitcoin Neden Yükseliyor: İşte Beklenen Yeni Fiyat Hedefleri!

 Altının Boynundaki Finansal Tasma!

Altın örneği çok güzel anlatıyor aslında benim korkusunu yaşadığım bu süreci… O da sınırlı miktarda… O da bağımsız aslında…

Fiziksel altın talebi yıllık yaklaşık 128 milyon ons… Türev işlem hacmi yaklaşık 25 milyar ons… Yani 200 katı işlem dönüyor kâğıt üzerinde…

Gerçek, elle tutulan fiziki altın piyasası yıllık toplam değeri 321 milyar dolar, türev altın piyasası yıllık işlem hacmi 64 trilyon dolar… Türev piyasalar fiyat belirlemede önemli rol oynar. Yani parası olan kuralı koyar.

Para kazanmak için yükselmesine gerek yok onlar için… Kaldıraçlı alım veya satımların ortalamasını, alan veya satanların pozisyonlarının kaçta patlayacağını bilmiyorlar mı?

Patlayınca ne olacak. Alanlar mecburen satmaya başlayacak. Satanlar almaya başlayıp pozisyon kapatacak… Kim bu işten faydalanacak? Dev finansal kurumlar…

Altın fiyatlarını yıllardır bu sayede baskılamayı başarıyorlar. Kim bunlar?

Altın dünyasının en büyüğü JPMorgan Chase… Altın Manipülasyonu yapmaktan defalarca ceza aldı. Piyasanın ağası… HSBC, UBS, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of Amerika… Kimi ararsan var orada… Her birinin yıllık işlem hacmi neredeyse bugüne dünyada çıkartılan bütün altın madeni…

Ya Bitcoin’i Kontrol Ederlerse…

Türev ürünler ve ETF’ler sıkı regülasyonlara tabidir. Bu da Bitcoin ekosistemine daha fazla devlet müdahalesi ve kontrolü getirebilir.

Yatırımcılar, Bitcoin’i doğrudan satın almak yerine ETF’ler ve türev ürünler üzerinden yatırım yaparsa, ağın güvenliğine katkıda bulunan düğüm ve madenci sayısı azalabilir.

İyi haber, Bitcoin’i kontrol edebilmek için önce çok büyük meblağlarda alım yapmaları gerekir. O zamana kadar Bitcoin çok tatlı kazançlara imza atmaya devam edebilir.

Ya sonra… Binlerce arkadaşı var sırada… İşin güzelliği de bu değil mi kripto piyasasında? Boş konuşmam, bir şey biliyorumdur illa… Hepsini anlatacağım tam da burada… Takipte kal, KriptoKoin’i bırakma.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için BİTCOİN’İN KADERİ HEP YÜKSELMEK Mİ?



from Kriptokoin.com https://ift.tt/3YmPwdM
via kriptokoin.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Epic Games Store iki yeni oyun hediye ediyor

Ünlü Kripto Milyarderinin Radarında O Meme Coin Var: Alacak!

ABD Başkanı Biden, Kripto Para Seçmenlerinin Gönlünü Almaya Çalışıyor